L'Ateneu Popular Garriguenc compra una impressora 3D per fabricar material sanitari

ACN
26-03-2020
  • L'Ateneu Popular Garriguenc compra una impressora 3D per fabricar material sanitari

L'Ateneu Popular Garriguenc ha engegat un projecte de micromecenatge per comprar una impressora 3D per fabricar Equips de Protecció Individual (EPI) per als CAP, residències i ambulàncies de la comarca. En menys de 24 hores la campanya ha recaptat uns 10.000 euros, gairebé el doble dels 5.500 euros que l'entitat es marcava com a objectiu per adquirir un aparell. Davant la bona acollida que ha tingut la iniciativa, el president de l'Ateneu, Enric Cañero, explicava que es plantegen la possibilitat de comprar una segona impressora si arriben als 11.000€ per poder subministrar els Equips de Protecció Individual el més ràpid i al màxim de gent possible. A les 20:30h d'aquest dijous, la campanya superava els 11.800 euros recaptats, i aquest divendres rebran el primer aparell i començaran a fabricar les primeres pantalles de protecció i protectors per les mantetes de les portes.

La campanya de micromecenatge ha començat aquest dimecres i en menys de 24 hores ja s'han recaptat prop de 10.000 euros. Segons Enric Cañero, l'acollida del projecte "ha sobrepassat totes les expectatives" de l'entitat. "No sabíem si arribaríem als 5.500 euros per comprar-ne una i ara ja gairebé en podem comprar dues", ha indicat. En aquest sentit, el president de l'Ateneu Popular Garriguenc ha explicat que ja han adquirit una primera impressora 3D i que ara estant estudiant la possibilitat d'adquirir-ne una segona. "Si veiem que tenim més demanda del que podem cobrir, llavors segurament en comprarem una altra", ha dit.

Aquest divendres està previst que arribi la primera impressora 3D. El mateix dia, els membres de l'entitat rebran formació per conèixer el funcionament de l'aparell i, a continuació, es començaran a imprimir els primeres equips de protecció. De moment, es fabricaran pantalles de protecció, protectors per les manetes de les portes i mascaretes, encara que Cañero ha explicat que volen estudiar la possibilitat de fabricar "alguna cosa més". Tot i això, Cañero ha afegit que fins que no es comenci a imprimir, no sabran "el nombre de material que es pot fabricar en un dia".

Tots els equips que l'entitat fabriqui es faran arribar al CAP de les Borges Blanques, a les residències geriàtriques de la comarca i a algunes ambulàncies. "Quan els vam trucar van estar encantats amb el projecte", ha dit Cañero que ha afegit que molts professionals els hi van explicar "que van faltats de material, que aquest no els hi arriba i que la situació és precària". També els va fer tirar endavant la iniciativa el fet que a "altres llocs començaven a imprimir".

El projecte de micromecenatge estarà obert fins aquest dijous a les 23:59 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next