L'Audiència de Lleida informa favorablement per a un indult parcial pel caçador que va matar un pagès a l'Urgell

ACN
07-10-2021
  • L'Audiència de Lleida informa favorablement per a un indult parcial pel caçador que va matar un pagès a l'Urgell

L'Audiència de Lleida ha emès un informe favorable perquè el govern espanyol pugui aplicar un indult parcial al caçador de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) que va matar un pagès a Santa Maria de Montmagastrell, nucli agregat a Tàrrega, el desembre de 2014. L'objectiu d'aquesta mesura seria rebaixar la pena de 4,5 anys de presó a què ha estat condemnat en sentència ferma, tenint en compte el seu estat de salut i la seva edat perquè l'home, de 81 anys, no hagi d'ingressar en un centre penitenciari. L'Audiència de Lleida li va imposar el 2017, 5,5 anys de presó per un delicte d'homicidi, després que el jurat popular emetés un veredicte de culpabilitat, però el TSJC va reduir la pena a 4,5 anys, que va confirmar el Tribunal Suprem.

El tribunal popular va jutjar l'acusat entre el 27 de novembre i l'1 de desembre de 2017 i en el seu veredicte va proposar a l'Audiència de Lleida que demanés un indult parcial que ara, l'Audiència ha acceptat, un cop la sentència ja és ferma.

Els fets van tenir lloc el 18 de desembre de 2014 quan el condemnat va discutir amb la víctima, que era el propietari dels terrenys on l'acusat estava caçant amb companyia d'uns altres caçadors. Tot i que l'home va al·legar al judici que el tret va ser accidental, tant l'Audiència de Lleida com el Suprem van determinar que les lesions demostraven que va ser "directe i intencionat". El caçador va ser jutjat al 2017 per un jurat popular que va descartar culpar-lo d'assassinat perquè va considerar que no havia quedat provat que hi hagués indefensió.

La defensa de l'home va recórrer la pena al TSJC, que va rebaixar-la en un any en aplicar-li l'atenuant de reparació del dany ja que el condemnat va indemnitzar a la família de la víctima, de 53 anys, amb 400.000 euros.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta