L'entrenador balaguerí Lluís Cortés, ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya

REDACCIÓ
09-04-2021
  • L'entrenador balaguerí Lluís Cortés, ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya
  • L'entrenador balaguerí Lluís Cortés, ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya
  • L'entrenador balaguerí Lluís Cortés, ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya
  • L'entrenador balaguerí Lluís Cortés, ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya

L’exfutbolista i entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés, ha visitat aquest dijous les Borges Blanques, on ha rebut el guardó que el converteix en ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2021. Es tracta d’una distinció que se li va atorgar en el marc de la 58a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, però de la qual no se li va poder fer entrega, ja que va participar en l’acte de forma telemàtica.

Lluís Cortés ha estat rebut a la Sala de plens de l’Ajuntament per part de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, de la tinent alcalde, Núria Palau, i dels regidors i regidores Jordi Ribalta, Maricel Viladoms i Ariadna Salla. L’entrenador ha pogut debatre amb l’Equip de Govern sobre el sector del futbol femení i la seva major visibilitat i repercussió en els darrers anys, i també sobre el valor de l’oli, el seu potencial en la cuina i la seva internacionalització.

Cortés comparteix el títol d’ambaixador amb la influencer gastronòmica natural de Castelló de Farfanya Anna Terés, coneguda en xarxes com a Anna Recetas Fáciles, i que acumula més de 10 milions de seguidors a les xarxes. Amb l’acte d’aquest dijous, Cortés ha pres el relleu de l’empresari Tatxo Benet, que l’any passat fou nomenat, juntament amb la periodista Ares Teixidó, primer ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya.


#RETRAT Lluís Cortés: "Quan vaig apostar pel futbol femení, em van prendre per boig"

Foto Amaia Rodrigo

En rebre la distinció, Cortés s’ha mostrat “molt orgullós de poder-me convertir en ambaixador d’aquest esdeveniment i d’aquest producte que tant representen per a la nostra terra”. L’entrenador del FC Barcelona ha volgut reivindicar el valor de l’or verd de les Garrigues i ha explicat que “hem de tenir molt clar que a casa nostra hi tenim productes molt bons, i els que vivim a fora no hem d’oblidar-nos d’on venim”. Cortés s’ha mostrat molt compromès en la difusió dels valors de l’oli d’oliva i, a tall d’anècdota, ha explicat que pel seu aniversari, en què no va poder fer celebracions per la pandèmia, va regalar un lot d’oli a cada jugadora de l’equip que entrena.

Per la seva banda, el gerent del Patronat Fira les Garrigues i regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de les Borges, Jordi Ribalta, ha valorat molt positivament el format virtual d’enguany a la Fira de l’Oli, que, segons ha explicat, ha rebut l’interès de diversos consistoris i ja ha estat replicat en fires de temàtica similar. Ribalta també ha anunciat que, tenint en compte la gran demanda d’oli del primer raig que hi ha hagut durant aquesta Fira, està previst introduir aquest producte tan preuat a la pròxima edició.

Visita al camp de futbol, acabat d’estrenar

Una vegada finalitzada la visita al consistori, Cortés ha pogut conèixer el camp de futbol de les Borges, que fa tot just un mes que ha estrenat gespa artificial. Ha estat rebut pels entrenadors i entrenadores del FC Borges i, a continuació, ha ofert una xerrada a les jugadores de futbol femení de les Borges, en què les joves han pogut fer preguntes i intercanviar opinions amb l’entrenador de futbol. Cortés ha posat en valor el futbol femení de base i ha explicat que “és la clau perquè puguem recollir èxits els que estem a l’elit”, a la vegada que ha posat en relleu la importància que les noves jugadores puguin tenir referents femenins en el seu esport.

Lluís Cortés va participar el passat mes de febrer a la Fira de manera telemàtica a causa del seu ajornament, que va fer coincidir la nova data del certamen amb un partit de futbol.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?