Les activitats dels Casals de Setmana Santa de Lleida s'endinsaran en oficis antics i actuals

REDACCIÓ
Publicat: 
03-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Les activitats dels Casals de Setmana Santa de Lleida s'endinsaran en oficis antics i actuals
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Les activitats dels Casals de Setmana Santa de Lleida s'endinsaran en oficis antics i actuals
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Les activitats dels Casals de Setmana Santa de Lleida s'endinsaran en oficis antics i actuals
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

Els Casals de Setmana Santa de la Paeria han començat aquest dilluns amb el programa d’activitats que els Serveis d’Educació han preparat per als 220 infants que hi participen. Enguany, les activitats que es faran giren entorn d’”Els oficis” com a centre d’interès perquè els nens i les nenes s’endinsin en ocupacions d’ara i en ocupacions antigues, que s’han deixat de fer o bé han evolucionat.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha remarcat que les estades són un recurs educatiu que l’Ajuntament organitza en els vacances escolars perquè els infants tinguin un espai de lleure i les famílies puguin conciliar. Les activitats que es preparen, per a infants de 3 a 12 anys, es conceben per aportar al desenvolupament físic i emocional dels nens i les nenes que hi prenen part. Castro ha visitat aquest dilluns els casals a l’escola Camps Elisis, un dels tres centres on es fan, juntament amb les escoles de Pardinyes i Joan XXIII. De les 74 places disponibles a cada centre, 15 s’han reservat a infants amb situació de vulnerabilitat. 

Des d’avui i fins dijous, l’horari de les activitats és de 08.30 a 14 h. El preu és de 24,6 euros, amb bonificacions per a les famílies que presenten una situació de vulnerabilitat (que van del 50 al 95%).

Casals de Setmana Santa de la Paeria de Lleida

És un recurs de lleure educatiu per a infants de 3 a 12 anys. Es realitzen durant les vacances escolars de Setmana Santa a escoles de diferents barris de la ciutat i vol oferir als nens/es un espai d’educació i lleure. L’objectiu principal dels casals es que els infants que hi participen, gaudeixin del seu temps de lleure realitzant activitats educatives, que els permetin desenvolupar les seves capacitats creatives i lúdiques en un entorn adequat, acompanyats per un monitoratge experimentat. Alhora afavoreixen la conciliació familiar i laboral i suposen un suport per a les famílies més vulnerables o que precisen especialment suport en la criança i educació dels fills i filles. Es compta amb monitoratge de suport per tal de poder atendre infants amb necessitats específiques de suport educatiu.

Les activitats que es desenvolupen amb els infants pretenen desenvolupar la imaginació, la creativitat i l’expressió a més de potenciar actituds basades en la tolerància, la convivència, la cooperació, la igualtat, la solidaritat i la diversitat cultural.

S’ha de recordar que aquest projecte es porta a terme amb el finançament del Pla corresponsables (2021‒2023) impulsat per la Secretaria d'Estat d'Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d'Igualtat i el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, i en concret a través del projecte “Temps x cures”.

Comparteix

També t'interessarà