Les Borges celebra aquest cap de setmana 'Lo Festivalet'

REDACCIÓ
04-06-2022
  • Les Borges celebra aquest cap de setmana 'Lo Festivalet'
    Peu de foto: 
    Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges prepara per aquest cap de setmana un festival musical solidari que comptarà amb activitats, jocs i actuacions, i que destinarà part dels beneficis a la recerca de la malaltia d’Smith-Magenis. Aquest diumenge, se celebra la primera edició de la Concentració de Vehicles Clàssics, i dijous l’Espai Macià commemora el Dia Internacional dels Arxius amb un taller.

Aquest dissabte, 4 de juny, arriba a les Borges ‘Lo Festivalet’, una jornada lúdica i musical que comptarà amb activitats, jocs i sorteigs, i que oferirà l’actuació musical de les formacions Rikus i Xiula. Els actes se celebraran al pati de l’INS Josep Vallverdú i les entrades, a un preu de 5 euros, es poden adquirir al web de cultura de l’Ajuntament. De cada entrada, 1,5 euros es destinaran a l'Associació Smith-Magenis, amb l’objectiu de promoure la recerca al voltant d’aquesta malaltia genètica que afecta a diversos òrgans i sistemes del cos humà.

Així mateix, per aquest diumenge, 5 de juny, la capital garriguenca prepara la 1a Concentració i Exposició de Vehicles Clàssics, que comptarà amb una àmplia exposició de cotxes i motocicletes de més de trenta anys.

Dia Internacional dels Arxius

Igualment, per la setmana que ve, l’Espai Macià prepara un taller per celebrar el Dia Internacional dels Arxius. En concret, l’historiador i tècnic de l’espai Marc Macià oferirà un taller de lectura i interpretació de documents d’història contemporània. L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb la col·laboració del Centre d’Estudis de les Garrigues, tindrà lloc aquest dijous, 9 de juny, a les 18 hores, a la segona planta de l’Espai Macià.

La capital garriguenca se suma així a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius per posar de relleu el paper que desenvolupen els arxius com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotora de la preservació de la memòria històrica i protectora del dret a accedir a la informació i al coneixement.

Igualment, per als dies 7, 8 i 16 de juny hi ha previstes noves xerrades relacionades amb els hàbits alimentaris saludables i el benestar emocional, a càrrec del Pla Educatiu d’Entorn, juntament amb professionals de L’EAP de les Borges. Les ponències s’allargaran fins al pròxim 16 de juny i estan destinades a les famílies amb infants de zero a sis anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta