Les dades del primer mes de porta a porta a Pardinyes i Balafia

ACN
17-04-2021
  • Les dades del primer mes de porta a porta a Pardinyes i Balafia
  • Les dades del primer mes de porta a porta a Pardinyes i Balafia
  • Les dades del primer mes de porta a porta a Pardinyes i Balafia
  • Les dades del primer mes de porta a porta a Pardinyes i Balafia

L'índex de recollida selectiva s'ha més que duplicat des de la posada en funcionament de la recollida de residus porta a porta en una part dels barris lleidatans de Pardinyes i Balàfia, el 14 de març passat. En concret, arriba al 70%, quan anteriorment estava per sota del 30%, una dada que avala el bon funcionament del sistema, segons la Paeria. El 90% dels habitatges ja tenen el seu kit per participar-hi i el 15% d'aquests han sol·licitat donar-se d'alta del servei de recollida del tèxtil sanitari. Des de l'Ajuntament assenyalen que les incidències detectades durant aquest primer mes de funcionament del porta a porta han anat disminuint gradualment, sobretot pel que fa a l'abandonament de bosses entorn dels contenidors i al carrer.

El sistema de recollida porta a porta consisteix a lliurar els residus ben separats davant del portal de cada edifici seguint un calendari preestablert per a cada una de les fraccions. En part d'aquests dos barris de Lleida, s'ha implantat un sistema de recollida mixt, amb el qual el paper i el cartró, els envasos lleugers i la resta es recullen porta a porta, mentre que l'orgànica s'ha mantingut amb contenidors a l'espai públic, però amb un sistema electrònic de control d'accés. El vidre continua amb el contenidor tradicional.


El 45% de Ciutat Jardí no aprova el porta a porta

En aquestes primeres quatre setmanes de funcionament del servei des de la Paeria ja s'han detectat dues millores importants. Des de l'inici de la implantació, gairebé s'han triplicat el nombre de veïns que participen en la recollida de resta i ha augmentat considerablement l'aportació de paper i cartró amb els contenidors comunitaris, on s'ha assolit un 79% de participació. Unes xifres, que tot i mostrar una tendència molt positiva, encara tenen recorregut de millora.

"Les dades que anem coneixent del funcionament del porta a porta ens confirmem que anem pel bon camí, com ja vam veure amb l’experiència de Ciutat Jardí", ha dit el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte. "Per raons ambientals i també econòmiques, és imprescindible que reduïm les deixalles que portem a l'abocador i, per fer-ho, cal seguir augmentant el nivell de recollida selectiva a tota la ciutat, com farem amb la futura expansió del porta a porta de forma progressiva a la resta de barris", ha explicat.

Comparteix

També t'interessarà