Les Garrigues entrega els distintius de qualitat ‘Restaurant Verge Extra’

REDACCIÓ
21-07-2021
  • Les Garrigues entrega els distintius de qualitat ‘Restaurant Verge Extra’

El Consell Comarcal de les Garrigues ha entregat els nous distintius de qualitat “Restaurant Verge Extra” als cinc restaurants de la comarca que s’hi han adherit. La iniciativa distingeix aquells establiments de restauració de les Garrigues que aposten per l’oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori.

Per tal de rebre el distintiu, els restaurants de la comarca han de complir amb una sèrie de criteris de reconeixement establerts per l’ens comarcal en relació amb l’ús de l’oli d’oliva verge extra (OOVE), els productes locals de les Garrigues i els productes de proximitat.

Aquest distintiu està vinculat a un conjunt d'activitats anuals dividides en tres blocs: les Jornades de Producte Verge Extra, la vinculació en esdeveniments culturals i turístics que tenen lloc a la comarca i la Mostra Gastronòmica de les Garrigues.

En aquest sentit, ahir es va dur a terme la primera de les reunions de preparació de la pròxima edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, prevista per als mesos de novembre i desembre de 2021, i en la qual participaran els cinc restaurants distingits amb el segell “Restaurant Verge Extra” entre altres establiments de la comarca.

Entre les activitats paral·leles vinculades al segell de qualitat, el 24 i 25 d’abril, van tenir lloc les I Jornades de Producte Verge Extra on els restaurants de la comarca que compten amb el distintiu van fer plats i menús vinculats amb l'oli d'oliva verge extra i els productes locals de referència de les Garrigues.

A més, els restaurants adherits van participar en l'esdeveniment “Les Garrigues en Flor” celebrat del 22 de maig al 6 de juny, a través de l'elaboració d'alguns plats especials o menús tematitzats en funció de les preferències de cada restaurant.

El distintiu “Restaurant Verge Extra” forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019 per tal de promocionar i impulsar la restauració, l'oli d'oliva verge extra i els productes agroalimentaris de la comarca. 

Actualment, els restaurants garriguencs que compten amb el distintiu són el Restaurant la Placeta d’Arbeca; el Restaurant Hostal Benet i el Restaurant Masia les Garrigues, ambdós de les Borges Blanques; el Restaurant els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i el Restaurant Ca la Margarida de l’Albi.

Criteris de reconeixement per obtenir el distintiu

Els establiments que estiguin dins la comarca de les Garrigues que vulguin acollir-se al distintiu “Restaurant Verge Extra” han d’acreditar el següent en relació amb l’oli d’oliva verge extra (OOVE):

  • Utilitzar un mínim del 80% d’oli d’oliva verge extra de les Garrigues per la cuina i un 100% en sala.
  • Disposar a l’establiment de carta d’olis o visualitzar en la carta general l’ús d’oli d’oliva verge extra en el percentatge requerit.
  • Visualitzar la utilització de l’OOVE en els canals propis de comunicació.
  • Facilitar i/o disposar d’una degustació inicial d’OOVE del territori, com a mínim en menú de cap de setmana.
  • Disposar d’un punt de venda d’OOVE en l’establiment.

En relació amb el producte local de les Garrigues, els restaurants han d’acreditar el següent:

  • Utilitzar un mínim del 50% del producte local i/o de proximitat de la comarca de les Garrigues.
  • Visualitzar a les cartes els productes locals indicant el seu origen i el nom de l’empresa productora.
  • Visualitzar els productes locals en els canals propis de comunicació.

En relació amb el producte de proximitat, els restaurants han d’acreditar l'ús d'un 90% de productes de proximitat de les zones més properes a la comarca de les Garrigues.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta