Les infermeres de Lleida formen la ciutadania en primers auxilis

REDACCIÓ
08-06-2021
  • Les infermeres de Lleida formen la ciutadania en primers auxilis

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), en col·laboració amb SalusLife, ofereix un curs per aprendre a actuar davant la pèrdua de consciència d’infants o adults. El curs és gratuït i la formació serà virtual. Porta per títol “Com salvar la vida d’un nen o adult inconscient” i està dirigit a la població en general amb un objectiu clar: donar resposta a un tema que preocupa tothom, especialment en l’època estiuenca en què entrarem en pocs dies. 

Totes les persones interessades a assistir a aquesta formació virtual, que s’impartirà entre el 15 de juny i el 15 de juliol de la mà de SalusLife -un servei de formació en línia adreçat a la ciutadania i associat a la plataforma de formació i consultoria sanitària SalusOne – s’han d’inscriure en el següent enllaç.

Amb l’arribada del bon temps, augmenta el nombre de situacions en què es pot produir una pèrdua de consciència, com són les síncopes, els cops de calor, hipoglucèmies i fins i tot intoxicacions etíliques. Per això, des del COILL hem considerat que oferir un curs d’aquestes característiques, gratuït i amb una plataforma de formació en línia innovadora, pot ser una eina molt útil per desenvolupar diverses funcions bàsiques de la infermeria, com són les de prevenció, promoció i actuació davant de problemes de salut. Segons explica Carles Valdespina, infermer i director de SalusPlay, “totes les persones hauríem de saber fer els primers auxilis, quan un nen o adult es troba en estat inconscient, fins que arriba l’atenció sanitària professional”.

El curs “Com salvar la vida d’un nen o adult inconscient” compta amb un manual en pdf i 34 vídeos en qualitat HD amb els seus corresponents podcasts descarregables. El contingut del curs està estructurat en sis temes, en els quals s’explicaran les principals causes de pèrdua de consciència, com són la síncope, el cop de calor o una hipoglucèmia. També s’identificaran els tipus de pèrdua de consciència en nens. Finalment, s’explicarà com actuar en totes aquestes circumstàncies i fins i tot s’instruirà en com detectar una parada cardiorespiratòria i com realitzar la reanimació cardiopulmonar. 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta