Referent de la setmana

Infermers i infermeres d'arreu

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Infermers i infermeres d'arreu

Els infermers i infermeres a primera línia de batalla contra la Covid-19.

En aquesta lluita per frenar l'expansió de la Covid-19, els infermers/es són uns dels que han ocupat la primera línia de batalla, per aquest motiu, des de Lleida.com volem dedicar-los aquest referent.

Han cuidat als pacients infectants, atès l'allau de casos sospitosos, i donat suport a tots aquells que s'han vist sobrepassats per la por. Sens dubte herois de bata blanca que han fet front a la incertesa evolutiva d'una malaltia desconeguda, amb recursos econòmics i de personal ben limitats. El 2020 ens ha deixat ben clara la importància de la infermeria, i ha posat més a la vista que mai la tasca d'aquests sanitaris: tenir cura de les persones.

L'atenció directa als pacients, tant en la primària, en les urgències, les residències o els dispositius dels diferents hospitals, han fet més que evident la importància de l'acompanyament humà, en una pandèmia que es regeix pel distanciament social. Un virus que a més d'un ha deixat en un llit d'hospital solitari, i que ens ha descobert la qualitat i la calidesa humana d'aquells infermers/es que encara ara no ens deixen de la mà, que tenen una paraula amable per nosaltres, que ens ajuden a comunicar-nos amb les nostres famílies, i a combatre la seva preocupació, que han acompanyat als nostres éssers estimats a la mort, i també als que doblen torns, o fan hores extres, tot i l'esgotament físic i mental, que suposen onze mesos continuats d'esforç per frenar el nombre de morts.

La pandèmia està deixant gravats en la nostra memòria moments molt difícils per a tots, i el personal sanitari conviu diàriament amb la pèrdua, la por, l'ansietat, el caos... però respon a l'emergència sanitària amb organització, esforç, calor, voluntat i vocació.

Són el que ens han donat armes per fer front a aquesta lluita, ocupant-se diàriament del control dels símptomes dels pacients, de preparar i administrar la medicació, de controlar tots els paràmetres clínics i la maquinària, però sens dubte, la millor arma que ens han brindat a estat l'esperança, superant les barreres físiques dels equips de protecció individual, oferint el seu ajut i detectant les mancances del pacient.

A tots aquells que han estat a peu de llit, als que s'han ofert voluntaris i als que estan vacunant a la població, el vostre esforç i calor arriba també a totes les cases, com un fil de llum que comença a entrar dins del túnel fosc al qual ens ha dut la pandèmia.

Des de l'equip de Lleida.com, recuperem els aplaudiments als balcons del març, i agraïm una vegada més la tasca de tots els infermers i infermeres, que treballen dia a dia per preservar la vida, posant en risc la seva.

Més referents »

Comparteix

Agenda

març

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?