Les llegendes i tradicions de Lleida explicades a la canalla, en un nou llibre d’Antoni Gelonch

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les llegendes i tradicions de Lleida explicades a la canalla, en un nou llibre d’Antoni Gelonch
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida ja compta amb un nou llibre que relata les principals llegendes i tradicions de la ciutat, obra de l’escriptor i activista cultural Antoni Gelonch i amb dibuixos de la il·lustradora Andrea de Castro. El nou volum, adreçat als nens i nenes i públic familiar, explica de manera planera i divertida històries relacionades amb els Reis d’Orient, el carnaval, les processons, les catifes de flors, la festa de moros i cristians, els aplecs, la castanyada, correfocs, Lo Marraco i els Marraquets, i tradicions com els Castellers, les sardanes o el ball del garrotín, entre altres. El llibre també repassa algunes llegendes populars relacionades amb els gegants de Lleida, la Mare de Déu del Blau, la Flor de Lis, Sant Anastasi o la presó de Lleida. L’objectiu del nou volum, que s’ha presentat aquesta tarda en un Saló de Sessions ple de gom a gom, és explicar als nens i joves -i no tan joves-, els aspectes bàsics de la història i la cultura popular de Lleida.

⏯️ Els lleidatans Carme Valls i Antoni Gelonch, Creus de Sant Jordi 2023
Peu de foto: 
Carme Valls i Antoni Gelonch - Creus de Sant Jordi 2023

El paer en cap ha destacat “la importància d’aquest projecte educatiu que fomenta el coneixement de les nostres tradicions més arrelades entre els nens i nenes de la ciutat. “Lleida és una ciutat educadora”, ha ressaltat l’alcalde, qui ha posat de manifest la voluntat de la Paeria de preservar les tradicions lleidatanes. Amb iniciatives com aquesta “fem partíceps els nostres fills i néts de projectes educatius i col·lectius de ciutat”. “Projectes educatius com aquest llibre ens fan més grans com a ciutat i com a societat”, ha conclòs Larrosa.

Per la seva banda, Gelonch ha remarcat que “necessitem que els nenes i nenes, sigui quina sigui la seva procedència i recursos, coneguin la història les tradicions de Lleida. “Amb aquest projecte fomentem la cohesió social dels nens i nenes de Lleida”. Finalment, Andrea de Castro ha agraït l’oportunitat de poder participar en aquesta iniciativa.

L’acte ha comptat amb l’assistència del subdelegat del govern a Lleida, Jose Crespin, així com diversos regidors i regidores de la Corporació Municipal.

Comparteix

També t'interessarà