⏯️ Les terrasses de Lleida obren des de primera hora

ACN
30-07-2020
  • ⏯️ Les terrasses de Lleida obren des de primera hora
  • Les terrasses de Lleida obren des de primera hora
  • Una perfumeria de l'Eix Comercial de Lleida, segueix atenent clients amb cita prèvia

Les terrasses de Lleida han obert a primera hora d'aquest dijous tot i que en principi no podien fer-ho fins a les 16h. Aquells que han sortit a comprar o passejar aprofitant les temperatures més agradables del matí no han dubtat a asseure-s'hi, després de 15 dies tancades. Tots celebren que comenci a obrir l'hostaleria però coincideixen també a demanar que ho pugui fer a l'interior, amb limitacions d'aforament com a d'altres punts de Catalunya, perquè "a l'estiu, a Lleida, no es pot estar al carrer". Aquesta setmana està previst que les temperatures arribin i fins i tot superin els 40 graus.

La majoria de comerços, per la seva banda segueixen rebent clients amb cita prèvia fins que no es faci oficial que poden obrir amb un 50% d'aforament.

La responsable de les Perfumeries Júlia de Lleida, Divina Pena, espera que, amb l'obertura de les terrasses, la gent s'animi més a sortir al carrer. "Aquests dies hi havia molts dubtes, la gent no sabia si podia venir a comprar o no", explica, perquè s'havia de fer amb cita prèvia i a la tarda "fa molta calor" i algunes botigues estan tancades, lamenta. "Ja era hora que comencessin a obrir", celebra, perquè "a Lleida hi ha casos, com a altres llocs i no entenc perquè sembla que siguem el pitjor de Catalunya", lamenta.

El mateix opina Àngels Triquell, veïna de Lleida que ha sortit a passejar aquest dijous al matí per l'Eix Comercial de Lleida. "Estem molt empipats", assegura. "Lleida sempre hem estat menystinguts i ara igual o pitjor", lamenta. Triquell considera que el que està vivint el territori "és increïble". Ella té la filla al Pirineu i no l'ha pogut veure en mesos. "Hi ha botigues tancades. Qui ens vindrà si no poden ni entrar en un bar a fer un got d'aigua i anar al lavabo?", es pregunta. "Ara ens diuen que poden obrir el 50% de les terrasses. Avui, que estem en alerta perquè arribarem a 40 graus, a quina terrassa ens posarem?", destaca.

Una de les persones que s'han assegut en una de les terrasses de la plaça Sant Joan, Adrià Moreno, hi ha anat amb la seva xicota. "Hem vingut perquè teníem moltes ganes d'esmorzar en una terrassa i aquests dies hem trobat a faltar fer-ho amb la fresqueta del matí".

La propietària del bar Marraco, Rosa Gich, reconeix que aquest matí no tenien res clar. Han obert a les 7h per netejar, muntar les taules i fer comandes. "Ha vingut gent i ningú ens ha dit res així que hem començat a servir", explica. Es pregunta però "a veure quant durarà l'obertura de les terrasses" i es mostra en desacord amb el fet que els restaurants no puguin obrir a l'interior ni a un 50%. "Em sembla molt greu que a Barcelona sí que puguin i aquí no i més quan la restauració està molt tocada", lamenta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?