⏯️ L'impacte del final del toc de queda serà "lleu o pobre" com el de la Setmana Santa

ACN
Publicat: 
10-05-2021
Actualitzat: 10-05-2021 13:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'impacte del final del toc de queda serà "lleu o pobre" com el de la Setmana Santa

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'ha mostrat convençut que l'impacte de la celebració del final del toc de queda sobre l'evolució de la pandèmia serà "lleu o pobre" com el de Setmana Santa amb l'obertura del confinament comarcal. En una entrevista a Rac1, Sàmper ha assegurat que "la gran majoria" de les 10.000 persones que calcula que van sortir al carrer per celebrar el final del toc de queda "feien les coses bé" i ha afegit que "les imatges que veiem són les dolentes". El conseller ha explicat que la reobertura de l'oci nocturn es farà de forma lenta, segura, regulada i en exteriors per no haver de fer passos enrere. "No podem cometre l'error d'anar massa ràpid", ha afegit.

Les imatges que es van veure en alguns punts de Barcelona amb centenars de ciutadans celebrant als carrers el final del toc de queda no van sorprendre el conseller. Ha explicat que ja s'ho esperava i ha recordat que també es van fer festes els dies anteriors.


⏯️ Clàxons, petards i crits d'alegria: així va celebrar Lleida la fi del toc de queda nocturn

Malgrat això, es va fer el dispositiu més gran possible. Les incidències han estat més lleus aquesta passada nit i el conseller preveu que seguiran disminuint.

Sàmper ha defensat la posició del Govern de no fer res per mantenir el toc de queda nocturn. "Estem baixant de forma ràpida, i per tant hem pres la determinació de no fer res respecte al confinament nocturn perquè Salut té clar que tenim un cert control de l'epidèmia" i "capacitat per preveure una rebrincada cap amunt de la pandèmia", ha explicat.

Ha argumentat que dictar ara un nou toc de queda seria "molt greu pel cervell humà" i no preveu que les dades epidemiològiques ho puguin tornar a requerir. Això no obstant, ha criticat "una certa deixadesa de funcions" del govern espanyol per cedir als tribunals la decisió de si permetre o no allargar aquesta mesura.

Segons el conseller els "dos focus" principals d'infeccions de covid-19 són les festes il·legals als carrers i les festes privades a les cases.

"La mascareta ha vingut per quedar-se"

Sàmper ha dit que en l'àmbit de la cultura "s'anirà increment l'aforament permès sempre que es mantinguin les mesures corresponents". Ha explicat que elements com la ventilació s'hauran de mantenir a partir d'ara.

Un altre element que ha vingut per quedar-se és la mascareta, segons el conseller. Ha dit que el seu ús "ha fet que aquest any no hi hagi grip i que les afeccions al·lèrgiques fruit del pol·len hagin baixat una barbaritat". "La seguirem portant a la butxaca i per exemple al transport públic on va tanta gent ens la posarem quan entrem i ens la traurem quan sortim, perquè al metro i al tren s'ha demostrat que és positiu", ha exposat.

Comparteix

També t'interessarà