⏯️ L'INEFC Pirineus s'estrena amb la voluntat de suposar "un abans i un després" per al territori

REDACCIÓ
16-09-2021
  • ⏯️ L'INEFC Pirineus s'estrena amb la voluntat de suposar "un abans i un després" per al territori
  • ⏯️ L'INEFC Pirineus s'estrena amb la voluntat de suposar "un abans i un després" per al territori

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dimecres l’acte d’inauguració oficial del nou centre d’INEFC Pirineus, on quaranta alumnes han començat el primer curs del grau universitari de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE).

A l’acte hi ha assistit el diputat Marc Baró, acompanyat de la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés. També hi han estat presents el delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, i la representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat.

Baró ha destacat l’aposta de la Diputació de Lleida pel desenvolupament dels esports singulars al Pirineu, de la qual ha dit “és una realitat que es materialitza, fonamentalment, en dues inversions que són de futur: la seu pirinenca d’INEFC aquí a la Seu d’Urgell i l’Institut d’Esports de Muntanya del Pallars a la Pobla de Segur”.

En aquest sentit, Baró ha recordat l’aposta ferma de la Diputació per fomentar l’esport femení, la qual considera ‘una aposta de nació’, i ha destacat que les inscripcions femenines a l’INEFC Lleida i Barcelona han pujat un 10% i se situen en un 30% del total, “però cal esmentar que a I’INEFC Pirineus s’arriba a vorejar el 50% de les inscripcions femenines”.

Per la seva part, Anna Caula ha remarcat que INEFC Pirineus representarà un abans i un després per al territori pirinenc, al qual donarà riquesa i vida per la seva singularitat, i s’ha mostrat orgullosa de veure la presència destacada de noies. “Enhorabona per aquesta mirada femenina. Ens queden passos per feminitzar l’esport, però alguna cosa està canviant i ve per quedar-se”. Caula ha afegit que els esports de natura “són també ciència i implicació i van lligats a aquesta mirada transformadora de país que volem per al país, un país creatiu, saludable i cohesionat”.

40 places per a un centre que vol ser un referent

Aquest curs 2021-22 s’obre l’oferta formativa del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, especialitzat en esports de muntanya i riu, a un grup de 40 alumnes d’INEFC Lleida desplaçat a la Seu d’Urgell i adscrit, per tant, a la Universitat de Lleida. El centre INEFC Pirineus vol ser un referent en l’àmbit català, estatal i internacional en els esports en el medi natural. L’objectiu d’aquest projecte és convertir-se en el primer centre universitari focalitzat en la formació, la recerca i la transferència sobre activitats esportives en el medi natural de muntanya i riu.

El nou grau pioner a tot l’Estat i a Europa ha despertat molt d’interès entre els estudiants, que al juny es van preinscriure per iniciar els estudis. INEFC Pirineus va rebre 567 sol·licituds per cobrir les 40 places ofertes aquest primer any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta