⏯️ L’IRBLleida dona a conèixer el paper del pacient en la recerca biomèdica

REDACCIÓ
22-11-2021
  • ⏯️ L’IRBLleida dona a conèixer el paper del pacient en la recerca biomèdica

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha organitzat la tercera jornada #SomRecerca, una trobada per reflexionar sobre el paper del pacient en la recerca biomèdica realitzada a Lleida, la situació actual i els objectius i reptes del futur. Es tracta tres converses entre personal investigador i pacients o entitats de pacients que expliquen com la investigació biomèdica es beneficia de la participació ciutadana. Aquesta tercera edició tindrà lloc per Lleida TV el divendres 26 de novembre a les 22.00 hores.

La Recerca i Innovació Responsable ((RRI de les sigles en anglès, Responsible Research & Innovation)  busca afavorir una recerca i innovació més inclusiva, on es pugui donar veu i escoltar a la societat per tal que tingui un paper més rellevant en totes les fases de la recerca i la innovació. La jornada està impulsada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i el Departament de Salut, i compta amb el suport de la Fundació la Caixa i la Diputació de Lleida.

En aquesta tercera edició, podrem conèixer com és la col·laboració en recerca d’una pacient experta en ictus pediàtric, un representant d’associacions de pacients d’atàxies i la gerent de la Fundació Antisida de Lleida. En concret, podrem veure les següents converses:

  • Glòria Arqué, neurocientífica del grup de recerca Neurociències Clíniques de l’IRBLleida, i Susana Ibarz, pacient expert en ictus pediàtric.
  • Oriol Yuguero, facultatiu del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i responsable del Grup de Recerca Transversal de la Urgència i l'Emergència de l’IRBLleida, i Marta Melgosa, gerent de la Fundació Antisida de Lleida.
  • Joaquim Ros, Catedràtic de la Universitat de Lleida (UdL) i responsable del grup de recerca Bioquímica de l'Estrès Oxidatiu de l’IRBLleida, i Juan Carlos Baiges, farmacèutic i representant d’associacions de pacients d’atàxies.

La jornada forma part d’un cicle sobre la participació ciutadana en recerca que des d’AQuAS s’està impulsant en diversos centres de recerca catalans des de l’any 2019.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?