Lleida ajorna el Visual Art amb la voluntat de poder celebrar-lo abans de finals d'any

ACN
30-10-2020
  • Lleida ajorna el Visual Art amb la voluntat de poder celebrar-lo abans de finals d'any

La primera edició del Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida es posposa amb la voluntat de l'organització de poder-lo celebrar abans d'acabar l'any, segons ha informat la Paeria. El certamen havia de començar aquest divendres al vespre amb la inauguració i el lliurament dels premis d'Honor a la trajectòria professional, a Jaume Balagueró i Juan Mariné. Però les noves mesures decretades pel Govern per frenar la covid-19 no permeten la celebració del festival amb les projeccions als cinemes. En aquesta primera edició del festival, prevista entre el 29 d'octubre i el 8 de novembre, s'havien programat 35 llargmetratges i 80 curtmetratges, entre les tres seccions oficials: Som Cinema, Cinema del Món i de Cinefutur.

El regidor de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, ha exposat que no es vol deixar fora els cinemes d'aquest projecte i, per això, la voluntat de poder reprogramar el festival abans no acabi l'any, per ajudar, també, les sales de cinema a recuperar part dels espectadors que no hauran pogut tenir durant les setmanes que hauran estat tancades.

I, és que malgrat bona part de la programació està preparada per ser emesa en streaming, la voluntat de l'organització és poder celebrar el festival, que aglutina les projeccions del Som Cinema, de Cinema del Món i de Cinefutur, amb totes les garanties de seguretat per als espectadors quan el context sociosantiari i les mesures de prevenció ho permetin, comptant sempre amb les sales de cinema involucrades en el projecte.

El Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida, està organitzat per l'Ajuntament de Lleida, amb el suport de la Diputació de Lleida i de l'Institut d’Estudis llerdencs i amb la col·laboració de Screenbox Lleida, CaixaForum, la Universitat de Lleida i JCA Cinemes Lleida-Alpicat.

Comparteix

També t'interessarà