Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day

REDACCIÓ
04-10-2019
  • Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day
  • Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day
  • Lleida celebra dissabte el seu primer Parking Day

Lleida celebra aquest dissabte la primera edició del Parking Day a la ciutat, després que l’activitat –inicialment prevista pel 21 de setembre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat– s’hagués d’ajornar per la previsió de pluja. Es tracta d’una acció de ciutat educativa i reivindicativa que compta amb la participació d’establiments comercials, entitats, col·lectius i ciutadans en general, amb l’objectiu de posar de manifest que els espais que actualment les ciutats dediquen als vehicles poden tenir molts altres usos socials i lúdics. L’esdeveniment, que forma part dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, es celebra de forma anual que té lloc en més de 200 ciutats de tot el món des del seu naixement l’any 2005 a San Francisco (EUA).

L’acció consisteix en transformar de forma temporal espais que són habitualment places d’aparcament de zona blava al carrer en altres formes d’espai públic destinades als vianants, com mercadets de botiguers, petits parcs o jardins, espais culturals i de lleure, terrasses, o per fer tallers entre moltes altres possibilitats, sempre amb un clima festiu i el propòsit de reclamar un model de ciutat més centrat en les persones i en cuidar el medi ambient.

En total, en aquesta primera edició s’habilitaran 14 ubicacions, la major part a la Zona Alta. Davant de la Paeria també hi haurà un espai informatiu sobre el Parking Day durant tota la jornada. L’ocupació s’ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície. Consulta tot el programa previst durant el Parking Day.

Cursa de transports de centres de Secundària a Lleida

D’altra banda, i també dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat 2019, demà divendres tindrà lloc la Cursa de Transport de Centres de Secundària a Lleida, que coorganitzen l’Ajuntament de Lleida, l’Autoritat Territorial de la Mobilitat a Lleida i l’Associació per la Promoció del Transport Públic. Hi participaran un total de 161 alumnes i professors voluntaris dels instituts Castell dels Templers, Guindàvols, Joan Oró, Maria Rúbies i Samuel Gili i Gaya. Tots ells recorreran el trajecte que separa el seu centre educatiu de la plaça Sant Joan dividits per grups segons el seu mitjà de transport, que pot ser a peu, en bicicleta, taxi o autobús, tot i que també hi haurà un grup que farà el recorregut en patinet.

Un cop arribats a la plaça Sant Joan, es compararan els resultats de la cursa, tenint en compte el temps utilitzat, el cost econòmic i les emissions de CO₂ de cadascun dels mitjans de transport. No es tracta d’una cursa, sinó que l’objectiu de l’activitat és fer una comparació cívica entre el cotxe i els mitjans de transport sostenibles, per tal de difondre els seus avantatges ambientals i econòmics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next