Lleida celebra la diada de Sant Jordi

REDACCIÓ
Publicat: 
24-04-2023
Actualitzat: 24-04-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida celebra la diada de Sant Jordi
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida viu les darreres hores d’una massiva i festiva diada de Sant Jordi, on la rambla de Ferran i l’avinguda de Francesc Macià s’han consolidat com a epicentre de la celebració a la ciutat. Milers de persones han recorregut aquest eix al llarg de tota la jornada, un passeig on s’han ubicat parades de llibreries i editorials, de floristes i d’entitats, i que ha estat, en paraules del paer en cap, Miquel Pueyo, “una rambla plena de cultura i de vida”.

Entre aquest i altres zones de la resta de Lleida, s’han instal·lat al voltant de 150 punts de venda de llibres i de roses així com de materials i marxandatge de desenes d’entitats i col·lectius que aquest dia també surten al carrer. 

L’espai de la Paeria, instal·lat a l’avinguda Francesc Macià, ha distribuït un nou volum de la col·lecció Escata de Drac, amb relats de Maite Alarcón, Juan Cal, Albert Llimós, Dolors Millat i Ignasi Revés, i que contenia un punt de llibre dedicat a Josep Vallverdú i a Joan Oró. 

Els actes de la festivitat de Sant Jordi a Lleida, han estat marcats enguany, pel centenari del naixement d’aquestes dues figures.

L’escenari de la rambla de Ferran ha acollit les actuacions del grups joves dels Bucs d’Assaig de Lleida: Andreu Songs, Jeanra, Line 4, Abril Pinyol, Eleene. També hi ha hagut ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla i, a l’hora del vermut, els establiments de la rambla han obsequiat els seus clients amb un tast de poesia.

Comparteix

També t'interessarà