⏯️ Lleida respon de manera massiva a la crida per celebrar la diada de Sant Jordi a la ciutat

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
23-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Lleida respon de manera massiva a la crida per celebrar la diada de Sant Jordi a la ciutat
  Peu de foto: 
  Ignasi Gómez
 • ⏯️ Lleida respon de manera massiva a la crida per celebrar la diada de Sant Jordi a la ciutat
  Peu de foto: 
  Ignasi Gómez (ACN)
 • ⏯️ Lleida respon de manera massiva a la crida per celebrar la diada de Sant Jordi a la ciutat
  Peu de foto: 
  Ignasi Gómez (ACN)

La diada de Sant Jordi a Lleida ja ha deixat percebre des de primera hora que promet ser una de les més multitudinàries dels darrers anys a la ciutat tot i celebrar-se en diumenge. L'avinguda Francesc Macià i la Rambla Ferran s'han omplert de milers de lleidatans que, a poc a poc, aconseguien recorre l'estret trajecte que passa entre les desenes de parades de llibres i roses que s'han instal·lat enguany a la zona. Així, llibreters i floristes s'han mostrat contents per la bona resposta dels ciutadans a la crida que es va fer des dels gremis per celebrar al municipi la diada, que presenta les novetats de més d'una trentena d'escriptors de Ponent, xifra històrica en ple Any Vallverdú.

El fet que la diada de Sant Jordi se celebri en diumenge havia generat certa incertesa entre els gremis de llibreters, floristes i forners de la ciutat respecte a la participació de la gent. De fet, els representants dels tres sectors van fer una crida dilluns passat perquè la gent celebrés la jornada al seu municipi en comptes de desplaçar-se a altres territoris. La resposta de la població ha estat "aclaparadora", ha somrigut, Júlia Ballesteros, una de les dependentes de la parada de l'editorial Pagès Editors.

Per la seva part, Josep Gelonch, de l'editorial Fonoll, ha comentat que el fet de celebrar-se en diumenge "era una incògnita, però el que no és una incògnita és que la gent vol celebrar Sant Jordi". En aquest sentit, Gelonch ha celebrat l'elevada afluència de públic al carrer: "Les perspectives són màximes, està molt animat i concorregut".

Pel que fa a les floristeries, han venut centenars de roses al llarg de la jornada, especialment a partir del migdia. "Com és habitual, la que té més sortida és la vermella", ha dit Manel Reyes, de Flor Reyes de Lleida. "Hi ha molta gent, esperem que la venda sigui bona", ha afegit.

Els milers de lleidatans que s'han apropat a l'avinguda Francesc Macià i a la Rambla de Ferran, on s'ha concentrat el gruix de les parades de Sant Jordi de la ciutat, han pogut passejar per un llarg, però estret, trajecte envoltats de les parades de roses i llibres, algunes de les quals comptaven ja amb la presència de la trentena d'escriptors de Ponent que enguany presenten les seves noves obres. Entre els exemplars s'han pogut veure els nous poemaris de Josep Vallverdú, malgrat que l'escriptor lleidatà ha estat a Barcelona al matí.

Un dels actes destacats que ha donat el tret de sortida a la jornada literària a Lleida és el tradicional esmorzar de Pagès Editors, que enguany ha aplegat un centenar d'escriptors, com José María Murià Rouret, encarregat de llegir la glossa.

Comparteix

També t'interessarà