Lleida impulsa un projecte per optimitzar l'ús d'aigua per al reg

REDACCIÓ
Publicat: 
27-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida impulsa un projecte per optimitzar l'ús d'aigua per al reg
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Anna Berga (ACN)

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui sol·licitar una subvenció al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat per a posar en marxa un sistema d’optimització de l’ús de l’aigua en el reg dels espais verds.

La primera tinent d’alcalde i regidora de Sostenibilitat, Begoña Iglesias, ha destacat que es tracta d’una actuació orientada a aconseguir la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic mitjançant l’estalvi d’aigua i ha destacat que aquestes accions són especialment importants en el context de sequera i manca d’aigua. El nou sistema s’implantaria en els regs dels espais verds que admeten la possibilitat d’instal·lar sensors i programadors per controlar el consum hídric.

Són una vintena d’espais verds de la ciutat, concretament les places Blas Infante, Zoe Rosinach, Pablo Iglesias i Maria Mercè Marçal, a Cappont; el parc de la Serreta, la rambla d’Aragó, el carrer Sant Crist i les places Parxís, Castella, Cervantes i Víctor Siurana, a Universitat; els Jardins Primer de Maig, a la Mariola; el parc del Joc de la Bola, el Parc de les Arts, els Jardins de Jaume Magre, els espais al carrer Enric Roca Peralta i la rampa de l’AVE, a la zona de Camp d’Esports-Joc de la Bola; el Parc de les Vies, la rotonda de la plaça Europa i l’entorn de plaça Europa cap a Onze de Setembre; i els Parcs Joan Oró i Parc de l’Aigua, a la Bordeta.

El pressupost d’aquesta actuació és de 155.704,82 euros i es demana el cofinançament pel 75% d’aquest import.

Adquisició del dret de superfície del pavelló Agnès Gregori

La Junta de Govern Local de la Paeria també ha aprovat l’adquisició del dret de superfície del Pavelló Agnès Gregori, al barri de Balàfia, a l’entitat Caixarenting Equipment Finance per un import total de 102.053,01 euros.

La compra dona compliment al conveni signat amb la Fundació Privada Lleida Bàsquet l’any 2008, que ja preveia que el dret de superfície retornés a l’ajuntament al cap de 15 anys, un cop liquidada l’operació financera que va permetre finançar la construcció del pavelló, i té com a objectiu potenciar l’activitat esportiva en aquest equipament.

Subvenció per a l’AEM

Avui també s’ha donat llum verda a la concessió d’una subvenció  excepcional per a la Secció Esportiva AEM de futbol femení, per import de 45.000 euros, amb l’objectiu d’impulsar el futbol femení a Lleida i donar suport a mantenir el primer equip a la categoria de Primera RFEF femenina i jugar el play-off.

Altres acords

D’altra banda, també s’ha sol·licitat subvenció pel projecte Cicle de teatre i Audicions Escolars del Teatre i l’Auditori i per a la programació d’espectacles d’arts en viu de caràcter professional en esdeveniments d’interès agroturístic per als anys 2023-2024.

Comparteix

També t'interessarà