Lleida ja es prepara per a les Festes de la Tardor 2021

REDACCIÓ
Publicat: 
10-09-2021
Actualitzat: 10-09-2021 9:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida ja es prepara per a les Festes de la Tardor 2021

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes, Tradicions, Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, ha presentat aquest dijous la programació i les novetats de les Festes de la Tardor 2021 que se celebraran del 24 al 29 de setembre. L’alcalde s’ha referit, en primer lloc, al cartell de l’edició d’enguany, que ha estat dissenyat per l’estudi Cr3ativa, amb la Montse Pociello al capdavant. “El seu leit motiv “no hi ha festa sense persones que la vulguin celebrar”, ara més que mai, cobra molta importància: les persones al voltant de la festa, els ciutadans i les ciutadanes al centre perquè ells i elles són el motiu de la festa. Un cartell que convida a l’alegria i esperança, amb els colors de la tardor de Lleida, les figures que ballen i la Seu Vella que corona l’escena”.

Així mateix, Pueyo recorda que “haurem de seguir aplicant un seguit de mesures i de precaucions adaptades al context  i a la situació sanitària, que encara no és tan bona com desitjaríem tots plegats, però que, a poc a poc, es va beneficiant  de l’efecte protector que de la vacunació”.Consulta la programació, com reservar entrades i tot el que vols saber de les Festes de la Tardor 2021 El paer en cap ha destacat que “hem acumulat el bagatge i l’experiència de la celebració del Fase Cultura, de la Festa Major, de la Factoria dels Reixos i de l’Estiu en Viu, i gràcies a això hem pogut preparar unes Festes de la Tardor pensant en tothom, amb propostes variades per satisfer tota la diversitat de gustos de la ciutadania i, a més, fent-ho de manera segura i amb totes les garanties”.

Per la seva banda, Amor ha explicat que “tindrem un nou sistema de reserva d’entrades, a través de la plataforma Koobin, amb l’objectiu d’aprendre i revertir tot allò que no va sortir bé la darrera vegada. A més, la reserva d’entrades es farà de manera esgraonada” i, per tant, s’ha recomanat a la ciutadania que faci el registre prèviament perquè és una manera de descongestionar la plataforma quan s’obri la reserva d’entrades. El regidor ha posat de relleu que les entrades mantenen el caràcter popular, combinant entrades gratuïtes amb d’altres a preu simbòlic a 3 € que permetran regular-ne els fluxos”.

A més, es preveu un sorteig a través de les xarxes de 50 entrades per al concert de Lildami i 50 entrades per al concert de Doctor Prats, i s’habilitaran, en cas necessari, altres mecanismes per no deixar ningú enrere.

A banda de la reserva online, s’ha habilitat reserva telefònica per aquelles persones que no tenen coneixements o possibilitats d’accedir a la reserva prèvia online.

L’alcalde també ha destacat que “les Festes de la Tardor també constitueixen un motor econòmic i emocional, sobretot per a totes les persones que professionalment es dediquen al sector cultural, durament castigat per la pandèmia, i que continuen necessitant aquest impuls”.Ferran Aixalà serà el pregoner de les Festes de la Tardor

Foto Amaia Rodrigo


“El calendari d’actes, com veureu, és divers i combina la cultura de caràcter més tradicional i popular, amb unes actuacions adaptades a la situació actual, que es caracteritza per un programa de concerts ampli i de primer nivell, pensat en bona part per al nostre jovent, que ha patit els estralls de la situació en un moment clau de les seves vides”, ha assegurat Pueyo.

Les Festes de la Tardor combinen la tradició amb la innovació. Cultura popular, talent emergent, femení, arts en viu... Es manté el nou format de pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec de Ferran Aixalà —pallasso, guionista, animador de públic a televisió, cantant, músic i RETRAT de LLEIDA.COM — i dos punts neuràlgics: els escenaris de la plaça de la Sardana en el Turó de la Seu Vella i la plaça de Sant Joan. Aquests enclavaments seran els punts neuràlgics però també hi haurà molta activitat d’arts en viu pels carrers i pels diferents barris de Lleida.

El cartell

Montse Pociello Ribes, de l'estudi Cr3ativa, és la responsable del cartell de les Festes de la Tardor, sota el concepte “no hi ha festa sense persones que la vulguin celebrar”. Amb els colors de la tardor de Lleida, les figures que ballen i la Seu Vella que corona l’escena, expliquen que ja és aquí la festa. Es fa amb un disseny colorista i singular on es fusionen tots els elements. La quadrícula del fons és Lleida.

Informació d’accés a les Festes de la Tardor 2021

Atesa la normativa vigent, cal fer reserva prèvia d’entrades. Els actes són amb aforament limitat i amb control d’accés. S’ha habilitat una nova plataforma per a la reserva d’entrades, que serà esglaonada. Per accedir-hi es recomana registrar-se prèviament a Koobin i recordar el nom d’usuari i la contrasenya.

Les entrades mantenen el caràcter popular, combinant entrades gratuïtes amb d’altres a preu simbòlic a 3 € que permetran regular-ne els fluxos. Les entrades amb despesa simbòlica no es poden reservar per via telefònica. 

S’ha aplicat un preu simbòlic de 3 € als concerts de Lildami i Doctor Prats, amb voluntat de regular-ne els fluxos i facilitar el màxim d’accés. Amb tot, el preu simbòlic no ha de ser una limitació per a l’accés. Es preveu un sorteig a través de les xarxes de 50 entrades per al concert de Lildami i 50 entrades per al concert de Doctor Prats, i s’habilitaran, en cas necessari, altres mecanismes per no deixar ningú enrera.

A banda de la reserva online, s’ha habilitat reserva telefònica per aquelles persones que no tenen coneixements o possibilitats d’accedir a la reserva prèvia online. Són més d’una trentena d’actes amb reserva prèvia, atesa la normativa sanitària, s’ha pogut ampliar l’aforament, l’espai on aquesta ampliació serà més visible és a la Pl. de la Sardana.

Comparteix

També t'interessarà