Lleida recupera el Dia sense cotxes, que es celebrarà aquest diumenge amb més activitats que mai

REDACCIÓ
18-09-2019
  • Lleida recupera el Dia sense cotxes, que es celebrarà aquest diumenge amb més activitats que mai
  • Lleida recupera el Dia sense cotxes, que es celebrarà aquest diumenge amb més activitats que mai
  • Lleida recupera el Dia sense cotxes, que es celebrarà aquest diumenge amb més activitats que mai

L’Ajuntament de Lleida celebra la Setmana Europea de la Mobilitat des d’avui fins al pròxim diumenge, amb un programa farcit d’actes destinats a millorar la conscienciació ciutadana sobre la necessitat d’apostar per una mobilitat més sostenible, que redueixi l’ús del vehicle privat. El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha fet èmfasi en la necessitat de promoure els mitjans de transport sostenibles, evitant el cotxe sempre que sigui possible, perquè comporta congestió viària i problemes de salut derivats de la contaminació, a més de ser el principal factor que contribueix al canvi climàtic.

Castro, que ha estat acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha destacat dos plats forts com són la recuperació del Dia sense cotxes, que tindrà lloc diumenge dia 22, i de la celebració, per primera vegada a Lleida, del Parking Day, el dissabte 21.

“El dia 22 serà el de més impacte, ja que recuperem l’activitat del Dia sense cotxes, feta per donar protagonismes als vianants i als mitjans de transport sostenibles. Dins de l’espai que ara és per a vehicles de combustió s’hi faran activitats culturals, esportives, comercials i d’hostaleria, i l’ocupació d’aquests carrers serà la més àmplia que fet mai a Lleida”, ha assenyalat Castro. La distribució dels carrers que es tallaran al trànsit (vegeu plànol adjunt) dona protagonisme també als barris de fora del centre, per fer-los partícips d’aquesta activitat, ha afegit, i ha agraït la tasca de la Guàrdia Urbana per fer-ho possible.

Pel que fa al Parking Day, una iniciativa nascuda als Estats Units que ja fa anys que es celebra en altres ciutats com Barcelona, el regidor ha afirmat que la Paeria ha volgut “donar la iniciativa a totes les entitats i comerços, perquè siguin ells qui voluntàriament ofereixes les seves ganes de fer coses dins d’aquests espais”. “Ha tingut molt bona acollida i estem segurs que serà un èxit”, ha afirmat el regidor.

Per la seva part, Postius ha agraït a totes les entitats i persones que s’han involucrat en aquesta Setmana de la Mobilitat, així com la implicació dels tècnics municipals i de la Guàrdia Urbana, i també de la ciutadania. “Comportarà inconvenients, és evident, però demanem paciència. Aquesta activitat ens ha de servir a tots per sensibilitzar-nos que una mobilitat diferent a nivell de ciutat és possible. El model que volem implementar passa per pacificar el trànsit, que el transport públic tingui més usuaris i trobar el punt de convivència amb els diferents mitjans de transport. És una aposta ferma i decidida del govern, però volem que sigui consensuada, amb sintonia de totes les parts implicades”, ha declarat.

Programa de la Setmana Europea de la Mobilitat

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next