Lleida torna a celebrar la Festa de la Música

REDACCIÓ
16-06-2021
  • Lleida torna a celebrar la Festa de la Música

Lleida tornarà a celebrar la Festa de la Música aquest dissabte, 19 de juny, durant tot el dia. La catorzena edició del Dia de la Música, com a novetat, enguany es durà a terme en un escenari únic situat a la plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella. A la presentació hi han assistit el paer en cap, Miquel Pueyo, el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, i la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, així com representants de la desena d’escoles i formacions de música que hi actuaran.

Pueyo ha recordat que la celebració de la Festa de la Música o Dia de la Música és una commemoració internacional que té lloc el dia 21 de juny, coincidint amb el primer dia del solstici d’estiu i el dia més llarg de l’any. A Lleida se celebrarà dissabte, 19 de juny, per tal de fer-lo més festiu i participatiu.

Aquesta festivitat, que fou creada per Jacques Lang, ministre de cultura francès, la primera edició de la qual es va celebrar ser el 21 de juny de 1982, s’ha internacionalitzat de tal manera que més de 250 ciutats i 120 països secunden aquesta iniciativa. 


Arrenca l’Estiu en Viu de Lleida amb propostes culturals a l’aire lliure

Per la seva part, Rutllant ha posat de relleu que “atès que l’any passat no es va poder celebrar per la situació sanitària, enguany -tot i que amb restriccions d’aforament i recinte perimetral- sí que la recuperem i, a més, l’emmarquem dins de la programació de l’Estiu en Viu de Lleida.

Terrado ha explicat que “es tracta d’una festa musical popular i gratuïta. El públic té l’oportunitat d’escoltar i veure les actuacions de les escoles de música així com les formacions locals que aquest dia surten al carrer i s’encarreguen d’apropar la música als ciutadans. L'esdeveniment combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tot tipus de públic amb l'objectiu de popularitzar la pràctica musical, convertint l'aire lliure en el seu camp d'acció”.

En aquesta edició participaran unes 300 persones que pertanyen a la desena d’escoles i formacions lleidatanes que prendran part de la celebració:

L’entrada serà gratuïta, tot i que caldrà fer reserva prèvia d’entrades (caldrà treure entrada per a cada actuació), hi haurà control d’aforament i se seguiran totes les mesures sanitàries per garantir la seguretat del públic.

Llistat de les 9 escoles i formacions participants : Conservatori i escola de música municipal de Lleida, L’Intèrpret, Taller de Músics, Escola d’Acordió de Lleida, Escola de Música de l'Orfeó, Escola Música Dalcroze, Bucs d’Assaig "El Mercat", Xaranga Bsumeta i la Banda Retocada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta