Lleida torna a viure al carrer la XVII Festa de la Música i recupera els dos escenaris

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
11-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida torna a viure al carrer la XVII Festa de la Música i recupera els dos escenaris
    Peu de foto: 
    Presentació de la XVII Festa de la Música ©Ajuntament de Lleida

Lleida tornarà a viure al carrer la XVII Festa de la Música que enguany se celebrarà el dissabte 15 de juny, de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 21 h. Enguany, recupera els dos escenaris per la demana i l’interès de les escoles i les formacions musicals a participar-hi. Un s’ubicarà a la plaça de la Paeria, amb música clàssica i tradicional, i l’altre, al Pati de les Comèdies, amb música moderna. Durant tot el dia es podran escoltar propostes de totes els estils i àmbits i amb participants de totes les edats. Hi prendran part 13 escoles de música, tres més que l’any passat, i formacions lleidatanes.

Els orígens d’aquesta festa europea es troben en el 1982, a França, creada per Jacques Lang, ministre de cultura aquell any. Va ser el 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord, el dia més llarg de l’any. Actualment, aquesta festa s’ha instaurat a Lleida i en formen part escoles de música i altres formacions vinculades a la música, que fan propostes tot el dia per ensenyar al públic la seva música, de tots els estils, des del clàssic fins al més modern.

Lleida viu al carrer la Festa de la Música amb 600 músics i percussionistes
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

L’objectiu de la festa és promoure la música en dues vessants: que els músics aficionats i els que estan formant-se i estudiant surtin de manera voluntària a tocar al carrer, i l'organització de concerts gratuïts on el públic té l'oportunitat d'escoltar i veure diferents intervencions de variants estils i orígens. D’aquesta manera, el centre neuràlgic de Lleida s’omplirà de música, amb les escoles i amb altres propostes, com les que faran la Banda Retocada o el taller de música urbana de La Descomunal.

En aquesta edició hi participen l'Aula de Sons, els Bucs d'Assaig "El Mercat", l'Escola de Música Arts Musicals, l'Escola de Música Centre Dalcroze, el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, el Cor de Polifonia Tradicional de Lleida, Músics-Taller de Música, l'Escola d'Acordió de Lleida, l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà, l'Escola de Música Pons Roselló, la Banda Retocada, l'Intèrpret Escola de Música i Conservatori i el taller de música urbana de La Descomunal.

El cartell de l’edició d’enguany és obra de l’alumna de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida, Ona Palau, que està en pràctiques a l’Auditori municipal Enric Granados.

Comparteix

També t'interessarà