L’oposició rebutja el pressupost de la Diputació

X.RODRÍGUEZ / E. FARNELL
21-02-2020
  • L’oposició rebutja el pressupost de la Diputació

L’oposició de la Diputació rebutjarà avui els primers pressupostos del govern d’ERC i JxCat. Els comptes, que ascendeixen a 133 milions, es debatran en el ple d’avui. D’aquesta manera, només els partits al govern i Unitat d’Aran (UA) votaran a favor dels comptes, mentre que PSC, Comú i Cs es posicionaran en contra del pressupost. Fèlix Larrosa (PSC) va explicar que el pressupost “demostra que el bipartit no té clar el seu paper al territori”. Va assegurar que els comptes inclouen “una sèrie de partides fake, per quedar bé però que no s’executen i no serveixen per a res”.

El grup del Comú va recordar que condicionen el vot a la incorporació de les seues propostes. Segons el Comú, només s’ha incorporat una partida de 25.000 euros per estudiar la creació d’una Agència de l’Energia i una altra per oferir mecanismes de participació, mentre que es van rebutjar les propostes d’habitatge social. El partit va assenyalar “dèficits” com l’increment del 40 per cent de les retribucions a òrgans de govern i personal directiu, “que ens diuen que és per la incorporació de personal”, o la retallada del 7% en transport escolar i menjadors o “partides milionàries en turisme i vies que no es detallen”.

La diputada Maria Burrel (Cs) va justificar el seu vot contrari perquè “ens hauria agradat veure més voluntat d’arribar a un acord respecte a les esmenes”. Va assenyalar que el seu grup en va presentar vuit i només se n’ha atès una. Burrel va lamentar “que no es destini més pressupost a partides que considerem importants” com l’ajuda al Parc Tecnològic i Científic i va demanar una partida per millorar la transparència al web de la corporació.

Amador Marqués (diputat d’UA, que es desmarca d’aquesta forma del seu soci, PSC) va assegurar que votaran a favor dels comptes perquè es mantenen els 250.000 del conveni marc amb Aran, els 100.000 euros per al Palai de Gèu i hi ha un compromís per renovar equips mèdics de l’Espitau de Vielha. El PSC i UA han presentat una moció que insta la Generalitat a lluitar contra la despoblació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta