L'Orquestra Julià Carbonell, de gira pels barris de Lleida

REDACCIÓ
14-05-2021
  • L'Orquestra Julià Carbonell, de gira pels barris de Lleida

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) inicia un cicle de concerts als barris de Lleida amb l’objectiu d’apropar la música simfònica i de cambra a tota la ciutadania. El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, i la regidora de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, acompanyats del director de l’OJC, Alfons Reverté, han presentat aquest dijous la programació que comptarà amb vuit actuacions, que seran gratuïtes però amb reserva prèvia d’entrada.

Rutllant ha destacat que “un cop més l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida és una eina cultural al servei de tot el territori, que ens mostra la seva vocació i que té un objectiu compartit per l’OJC i les Regidories de Ciutat, Cultura i Participació Ciutadana. Hem treballat  intensament per poder oferir aquesta programació que arribarà als barris de Pardinyes, Balàfia, Bordeta, Magraners, Ereta, Mariola, Cappont i Secà. 


Alfons Reverté: “Per gaudir de la música no cal educació, cal tenir el cor obert”

Foto Amaia Rodrigo

Per la seva banda, Ferre ha explicat que “amb aquesta iniciativa pretenem mantenir viva la música als barris, fomentar el coneixement de l’Orquestra Julià Carbonell, apropant la música a un públic ampli, perquè qualsevol persona que ho desitgi, sense moure’s del seu barri, pugui gaudir d’una bona estona de música”.

En aquest cicle de concerts, a més de l’OJC, hi participaran el Duet Dos de Lis, el Trio Cordes de Ponent, el Quartet Amoenus  i el Duet Mateu Soler.

Tant el regidor com la regidora han coincidit en posar de relleu que aquest “és l’inici d’una bona sintonia i treball transversal realitzat entre les regidories de Cultura i Participació de  l’Ajuntament de Lleida i  l’Orquestra Julià Carbonell, que ens portarà a atansar a partir d’ara moltes altres mostres culturals als barris, tot trencant barreres i limitacions en el camí de fer de la música un dret accessible a tota la ciutadania”

Aquest cicle de 8 concerts als diferents barris de la ciutat són gratuïts, encara que per al control d’aforament s’han de reservar entrades.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?