⏯️ Manifestació en suport a Pablo Hasél davant del Rectorat, on s'ha tancat per evitar el seu empresonament

ACN
15-02-2021
 • ⏯️ Manifestació en suport a Pablo Hasél davant del Rectorat, on s'ha tancat per evitar el seu empresonament
 • Estudiants tancats a la UdL amb Pablo Hasél
  Peu de foto: 
  Imatge per a Lleida.com de Miquel De Santiago
 • Manifestació suport Pablo Hasél
  Peu de foto: 
  Imatge per a Lleida.com de Miquel De Santiago
 • Manifestació suport Pablo Hasél
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu - Miquel De Santiago
 • Estudiants tancats a la UdL amb Pablo Hasél
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu - Miquel De Santiago

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda per donar suport a la causa del raper Pablo Hasél que s'ha tancat a la Universitat de Lleida per evitar que el detinguin i l'empresonin. Un membre de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha llegit un manifest i tot seguit ha convidat als assistents a entrar a l'edifici per fer pressió i defensar-lo davant una "imminent" arribada de la policia per detenir-lo. En aquest sentit, diversos joves que participen a la tancada han utilitzat mobiliari de la universitat com bancs, taules i cadires per atrinxerar els accessos i dificultar el pas dels agents. Segons la plataforma el rector hauria autoritzat als mossos l'entrada al centre però fonts de la UdL han desmentit aquesta informació.

La tancada del raper Pablo Hasél a la UdL per mirar de frenar així la seva detenció i posterior ingrés a presó per ordre de l'Audiència Nacional arran de les condemnes que acumula per les lletres de les seves cançons continuarà de forma indefinida fins que la policia intenti entrar al Rectorat. Per mirar de retardar-ho, els participants a la tancada han blocat accessos i han començat a recollir begudes i aliments per passar dies al Rectorat.

Des de la Plataforma s'ha assegurat que el rector Jaume Puy hauria autoritzat l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la universitat per a detenir Hasél, però fonts del centre han desmentit aquesta informació i han assegurat que el rector no ha parlat en cap moment amb la policia i que tampoc l'han trucat. En aquest sentit, les mateixes fonts han recordat que no és cert que la policia no pugui entrar a la universitat sense autorització del rector i han indicat que ho poden fer sempre que ho necessitin.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?