Mascotes: Com influeixen en el desenvolupament infantil?

REDACCIÓ - AMIC - Tot Sant Cugat
Publicat: 
25-10-2023
Actualitzat: 25-10-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Mascotes: Com influeixen en el desenvolupament infantil?
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Pixabay)

La convivència amb mascotes pot ajudar els infants a desenvolupar habilitats socials i emocionals saludables. A continuació, veurem alguns beneficis que els pares haurien de considerar en decidir si una mascota és adequada per als nens.

 • Afavoreix el creixement físic i emocional.

Els infants que conviuen amb animals domèstics tenen menys pors i sentiments d'ansietat, són més empàtics, perceben un major comportament social i, per consegüent, poden experimentar un major creixement físic i emocional.

 • Desenvolupament d'habilitats emocionals.

Aquesta relació afectiva també pot ajudar-los a reforçar la seva identitat, superar la solitud i a comprendre millor la responsabilitat.

 • Socialització.

Establir una relació amb una mascota estimula el desenvolupament social de l'infant, millora la capacitat d'entaular relacions amb altres persones i aporta companyia. També, dona suport al sentit d'autonomia i redueix el risc de depressió i ansietat en el futur.

 • Ajuda a desenvolupar habilitats de comunicació.

Aprendre a parlar amb la seva mascota des d'una edat primerenca ajudarà els infants a desenvolupar habilitats de comunicació més sofisticades.

 • Redueix el risc d'al·lèrgies.

Els estudis han mostrat que els petits que creixen amb mascotes tenen menys probabilitats de desenvolupar al·lèrgies i asma.

 • Aprenentatge de respecte.

El temps com a cuidadors de mascotes els ensenya el respecte cap als animals i els éssers que els envolten.

 • Redueix l'estrès.

La vida dels infants i adolescents pot ser molt estressant, ja que tenen desafiaments molt importants. Una mascota pot ajudar-los a reduir aquest estrès perquè ocorren canvis fisiològics quan ells acaricien o juguen amb ella.

 • Promou l'exercici físic.

És molt valuosa l'activitat física que practiquen els infants amb les mascotes, perquè el passejaran, especialment si opten per un gos. És una manera de gaudir a l'aire lliure, i també de cremar energia, fer que els petits sedentaris es moguin motivats per una activitat molt beneficiosa per a ells.

 • Alleujament d'ansietat.

Acariciar el pelatge o sostenir a l'animal té un efecte molt calmant, per tant, la mascota és molt beneficiosa per a condicions de salut mental com a ansietat, depressió, estrès i autisme.

Comparteix

També t'interessarà