Menys denúncies per robatoris i es disparen per estafes i ocupacions

L. GARCÍA
Publicat: 
13-12-2020
Actualitzat: 13-12-2020 12:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Menys denúncies per robatoris i es disparen per estafes i ocupacions

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha centrat les seues últimes intervencions a fer balanç sobre la influència que les restriccions de mobilitat han tingut en la reducció dels delictes, la qual cosa el departament atribueix, a més, a una presència policial més gran als carrers per garantir el compliment de les mesures per evitar contagis de la Covid-19. Segons les dades públiques dels Mossos d’Esquadra, durant la pandèmia els delictes coneguts per la policia catalana s’han reduït un 12% respecte a l’any passat, sobretot respecte als delictes contra el patrimoni, amb un descens de les denúncies de robatoris en totes les seues modalitats que assoleix el 14% a les comarques lleidatanes fins al mes d’octubre.

En el cas dels furts, atesa una menor presència de gent a la via pública pel confinament i el toc de queda nocturn, aquest descens s’eleva fins a gairebé un 24%. Altres delictes que també s’han reduït, segons les denúncies presentades als Mossos d’Esquadra, són els de desordres públics, amb la meitat respecte a l’any passat, o altres com els delictes sexuals, amb més d’un centenar de casos coneguts per la policia catalana fins al mes d’octubre.

Entre gener i octubre, els Mossos han rebut 227 denúncies a la província, més d’una vintena al mes

Tanmateix, i tal com ha estat alertant la conselleria d’Interior, s’ha detectat un augment considerable en els casos d’estafes denunciades, davant d’un increment dels usuaris que fan compres per internet durant la pandèmia. Segons les dades públiques dels Mossos d’Esquadra, entre el gener i l’octubre es van denunciar un total de 2.903 estafes a la província de Lleida, un 9% més que en el mateix període de l’any passat.

A més, en els últims mesos els fraus, sobretot els comesos per mitjans telemàtics, s’han disparat en dates amb més volum de comerç com el Black Friday i, ara, amb les festes nadalenques. Així, només durant el mes d’octubre, es van denunciar més d’una dotzena d’estafes diàries a les comarques de Ponent i del Pirineu, quan l’any passat el mateix mes eren set denúncies al dia.

Mentrestant, un altre tipus de delicte que ha augmentat amb la pandèmia és l’ocupació d’immobles. Segons els Mossos d’Esquadra, entre els mesos de gener i octubre s’han comptabilitzat 227 denúncies a la província, davant de les 163 que es van registrar en el mateix període de l’any passat. Això suposa més d’una vintena de casos coneguts al mes.

Comparteix

També t'interessarà