Consells per fer compres segures al Black Friday i Cyber Monday

LLEIDACOM / Noelia García
24-11-2020
  • Black Fiday i les compres segures a internet

Comprar online és un costum que s'ha adaptat molt bé a les nostres necessitats. A qualsevol moment del dia podem trobar el que volem amb una senzilla recerca a internet. Tot i la gran incidència de les principals marques de venda digital, existeixen pàgines a la xarxa preparades per estafar-nos i crear-nos greus problemes amb la nostra identitat o dades bancàries.

El Black Friday és una tradició dels Estats Units que marca l'últim divendres de novembre com l'inici de les compres nadalenques. Durant la jornada del divendres negre, i en molts casos durant els dies anteriors, les botigues ofereixen descomptes en els seus productes creant una gran demanda entre els clients que esperen amb ganes aquest dia per fer les seves compres.

Les ofertes del Black Friday, la comoditat de les compres en línia i segurament la impossibilitat d'anar a comprar a segons quines botigues físiques, fan del divendres negre un dels dies en què milers d'usuari realitzen compres per internet.

La confiança a l'hora de comprar és fonamental. Per aquesta raó, no ens podem oblidar del comerç local i de proximitat que sempre ha estat al nostre costat. A Lleida podem trobar múltiples campanyes i associacions que vetllen per la promoció i fortalesa del comerç local. Aquests són uns exemples: 

  • La Botiga de Lleida.com

La Botiga de Lleidacom ofereix productes de botigues locals facilitant la seva compra. A la seva oferta trobaràs el bo i millor de les terres de Lleida amb una garantia de qualitat

  • Compra a Lleida

Compra a Lleida és una iniciativa que pretén donar accés en línia a la informació sobre comerços i serveis de proximitat de la ciutat de Lleida.

  • Eix Comercial

Aquesta agrupació reuneix les Associacions de Comerciants de 8 carrers del centre comercial de la ciutat de Lleida amb l'objectiu de promocionar l'activitat comercial d'aquesta zona.

  • Zona Alta

L'Associació Zona Alta Lleida disposa de l'àrea comercial al aire lliure més gran de Lleida, que combina el comerç tradicional amb la modernitat, l'originalitat i el glamur d'un centre comercial.

  • Mollerussa Comercial 

"Mollerussa Comercial, compra a casa" és una iniciativa local que recull totes les botigues de la zona i permet serveis de compra en línia de tots els seus productes. A més, ofereix campanyes i descomptes que donen visibilitat al comerç i les compres de proximitat. 

  • Fem Rosselló

Fem Rosselló! és una campanya promoguda pel municipi de Rosselló per promocionar el comerç i els serveis locals per pal·liar la crisi econòmica arran de la pandèmia de la Covid-19. 

  • Alta Ribagorça. Autèntic Pirineu

A través de la web del Pirineu de l'Alta Ribagorça podem accedir a un ampli recull de productes locals i de proximitat amb l'essència pirinenca. Destaquen la tradició, l'artesania i les produccions amb segell de l'Alta Ribagorça.


Des de Lleidacom volem aportar-vos una sèrie de consells i directrius per compres segures a la xarxa, que podeu seguir habitualment i sobretot durant aquest Black Friday.

Black Fiday i les compres segures a internet
Mossos d'Esquadra

Botigues en línia de confiança

Hi ha una gran quantitat de webs falses que fins i tot poden anunciar-se a les xarxes socials enllaçant campanyes publicitàries fraudulentes. Tria sempre webs oficials i de botigues de confiança. 

Pàgina segura

Moltes webs imiten perfectament l'aparença de les botigues oficials oferint descomptes de fins al 90%. Poden estafar amb qualsevol mena de producte com ara roba, complements, joies o aparells electrònics. Per assegurar-nos que estem entrant a una pàgina web segura, a la part superior del navegador apareix un cadenat petit o l'enllaç comença amb "HTTPS".

Política de privacitat

Una altra opció per saber si podem confiar o no abans de comprar en línia és buscar i revisar la política de privacitat i devolucions de la web. Aquest apartat ha d'estar visible i amb informació actualitzada.

Opinions

Conèixer l'experiència d'altres compradors és una alternativa bastant eficaç. Buscant en cercadors, xarxes socials i fòrums podem trobar-nos amb l'opinió d'altres usuaris que ens ajudaran a confiar o no abans de confirmar la compra. 

Contrasenyes i pagaments

En la majoria de pàgines webs oficials abans de fer una compra t'has de registrar i confirmar les teves dades. Com és lògic, cal triar una contrasenya segura amb més de 6 caràcters que sigui confidencial.
Rebutgeu el pagament per avançat sense tenir cap confirmació del producte / venedor, i controleu els moviments bancaris.
 

El Black Friday és tota una oportunitat tant per als venedors que aprofiten per oferir grans ofertes amb l'objectiu d'elevar els seus ingressos; i pels compradors que tenen l'oportunitat de gastar menys comprar els productes desitjats. Tot i això, cal tenir consciència davant de les compres per impuls i ser conscients de les despeses que comporten les compres massives.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?