Més de 150 persones majors de 65 anys participen en les Escoles de salut per a la gent gran del Pirineu

REDACCIÓ
Publicat: 
16-01-2024
Actualitzat: 16-01-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 150 persones majors de 65 anys participen en les Escoles de salut per a la gent gran del Pirineu
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

Un total de 158 persones majors de 65 anys han participat en el programa Escoles de salut per a la gent gran, que promou l’atenció primària del Pirineu des de 2021, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans, el seu suport social i benestar emocional a través del coneixement i els hàbits de salut.

Les trobades se celebren a la Seu d’Urgell, Sort, Esterri d’Àneu, la Pobla de Segur, Tremp i Pont de Suert i es tracten temes com ara l’alimentació, l’activitat física, la gestió emocional, les tècniques de relaxació o la higiene del son. També s’han debatut qüestions com la lectura de l’etiquetatge nutricional, la gestió de celebracions i les receptes tradicionals, les estafes digitals, el document de voluntats anticipades, les cures, la preparació de la medicació, la higiene bucodental o els beneficis del ioga.
 
El programa Escoles de salut per a la gent gran del Pirineu està liderat per les referents de benestar emocional comunitari Maria Aspa, Montse Caselles i Maria Miró i per la dietista-nutricionista Anna Grau, i es va presentar com a cas d’èxit durant la Jornada del Pla de Salut 2021-2025, organitzada per la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

Per valorar l’eficàcia de la implementació del programa, s’han dut a terme qüestionaris previs i posteriors a la intervenció que evidencien una millora generalitzada de totes les persones que hi han participat en àmbits com són el benestar emocional i l’activitat física.

Tenint en compte els resultats obtinguts, l’Equip de nous rols en l’atenció primària i comunitària mantindrà aquest programa per seguir fomentant la salut comunitària de la població.

Comparteix

També t'interessarà