Més de mil persones visiten el Castell dels Templers aquest estiu

REDACCIÓ
21-09-2020
  • Més de mil persones visiten el Castell dels Templers en els darrers tres mesos, tot i romandre confinada la ciutat durant 15 dies

Turisme de Lleida ha fet un balanç força positiu del nombre de visitants que han passat pel Castell dels Templers, quan es compleixen tres mesos de la reobertura de l’equipament patrimonial després d’aixecar-se l’estat d’alarma per la Covid-19. 

Des del 20 de juny, i malgrat haver estat confinada la ciutat de Lleida 15 dies el mes de juliol, 1.012 persones han visitat el conjunt monumental del Turó de Gardeny amb l’acompanyament dels tècnics de Turisme de Lleida.

Aquest balanç positiu, tot i la situació d’emergència sanitària, ha predisposat a Turisme de Lleida a mantenir obert el Castell dels Templers durant tot el mes de setembre, amb el mateix horari. Tall de veu Paco Cerdà

Durant els mesos de juny i juliol, el 88 % dels visitants procedien de Lleida i les seves comarques, una dada que ve condicionada pel tancament perimetral de la ciutat durant 15 dies; no obstant això, durant l’agost i el que portem de setembre, el 32% de les persones que han passat pel castell templer tenien el seu origen a Barcelona i la seva província. Cal dir que també s’ha comptabilitzat un lleuger increment de visitants de la resta de comunitats autònomes (Aragó, Madrid, País Basc, València, Andalusia i Castella-La Manxa).

Les consultes per poder visitar el castell es van fer prioritàriament per internet a través de la web de Turisme de Lleida (el 65%), mentre que la resta van utilitzar les xarxes socials, ja que el punt d’informació no va estar obert al públic fins a l’agost, moment que es va enregistrar un increment de més d’un 60 en el nombre de consultes.

El perfil de visitants del Castell dels Templers és percentualment un públic familiar, resident majoritàriament a Lleida ciutat i d’edats molt dispars.

Per a molts lleidatans, la proposta de Turisme de Lleida és la possibilitat de visitar un monument emblemàtic de la seva ciutat, encara desconegut per a molts, amb un recorregut unidireccional, que aprofita tots els espais tant interiors com exteriors, amb unes vistes espectaculars de la ciutat i un acompanyament immillorable per part de guies professionals de la nostra ciutat propicia uns resultats molt satisfactoris.

El Castell Templer de Gardeny, que enguany celebra el 900 aniversari de la fundació de l’ordre medieval, es pot visitar de dimarts a diumenge, de les 10 h fins a les 14 h. Per a més informació sobre l’oferta turística a la ciutat, es pot contactar amb el Centre d’Informació Turística de Turisme de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta