Mural de Lily Brik contra el malbaratament alimentari

REDACCIÓ
Publicat: 
02-02-2021
Actualitzat: 18-08-2022 11:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mural de Lily Brik contra el malbaratament alimentari
  • Mural de Lily Brik contra el malbaratament alimentari

Art i solidaritat tornaran a donar-se la mà gràcies a la col·laboració entre la muralista lleidatana Mireia Serra, coneguda com a Lily Brik, i el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida. En aquest sentit, està previst que l’artista pinti un mural de grans dimensions el mes de març de l’any que ve l’objectiu del qual serà conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari. Actualment, la iniciativa es troba en una fase molt inicial i, segons va explicar el director de l’entitat solidària, Oriol Berenguer, han començat ja una ronda de contactes amb les institucions per trobar la paret que aculli la pintura.

Així mateix, Berenguer va fer una crida també als lleidatans per trobar un patrocinador que pugui finançar la iniciativa i més concretament els costos de la grua i les pintures que Serra necessitarà per dur a terme la seua obra, ja que l’artista no cobrarà res per aquest treball.

A Catalunya es rebutgen al voltant de 262.000 tones d’aliments anualment

“El cert és que aquesta és una campanya de difusió que no només engloba la nostra entitat, sinó que també es fa extensiva a la resta de Banc dels Aliments de Catalunya”, va indicar Berenguer.

Per la seua part, Serra va explicar que, des que va començar la pandèmia, ha estat cada vegada més conscient de les dificultats que està patint gran part de la societat i va considerar que, ja que ella és “una privilegiada per tenir un plat a taula”, era el moment que l’“art no només omplís els cors de la gent sinó també els plats dels més necessitats”. “A finals de l’any passat ja vam iniciar una col·laboració amb el Banc dels Aliments per la qual jo donaré el 10% de les vendes d’una col·lecció de 50 làmines fetes per mi [ja se n’ha venut una i Serra va donar el cost íntegre], i no volia que la nostra relació acabés allà. Així que un dia, parlant sobre el malbaratament alimentari, vam pensar que seria una bona idea fer un mural”, va afirmar lily Brik.

Segons dades de la Generalitat, a Catalunya es malgasten un total de 35 quilos d’aliments per persona i any, la qual cosa implica aproximadament 262.000 tones de menjar.

Comparteix

També t'interessarà