Neix la primera aplicació de cites dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
02-12-2023
Actualitzat: 02-12-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Neix la primera aplicació de cites dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual
    Peu de foto: 
    Dinder Club

Sota el lema "Ja era hora", l'aplicació Dinder Club ha sortit al mercat aquest divendres. Es tracta de la primera aplicació de cites i plans dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual. L'app s'ha dissenyat amb l'objectiu de promoure "eines i espais" que facilitin les relacions d'amistat o efectives segures entre el col·lectiu i garantir, així, que tenen les mateixes oportunitats que la resta de persones. "El dret a la socialització, ara com ara, no està garantit entre el col·lectiu, i és aquí on recau la importància d'aquesta aplicació", ha assenyalat el conseller de drets Socials, Carles Campuzano, en la presentació de l'app.

En una primera fase, estarà disponible a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana i, posteriorment, es vol exportar a la resta del país. Segons indiquen els creadors de l'app, només a Catalunya hi ha uns 27.000 potencials usuaris.

L'aplicació té dues funcionalitats: les cites i els plans. En la secció de cites, l'usuari podrà trobar perfils d'altres usuaris que l'algoritme considerarà "afins" i els donarà la possibilitat de connectar quan les persones tinguin interès a continuar coneixent-se. Un cop es produeix la connexió, l'app generarà un xat on podran començar a parlar. Pel que fa als plans, dins la plataforma s'hi exposen ventall de plans de tipologies diverses, des d'anar al cinema fins a assistir a un partit de futbol, en què l'usuari podrà apuntar-se i participar lliurement. En aquests plans hi assistirà un dinamitzador de l'app Dinder Club, encarregat de recolzar el grup.

L'aplicació s'ha posat en marxa aquest divendres després de tres anys de desenvolupament. Ha comptat amb la col·laboració de la Dindat Federació, acidH, la fundació AURA i la Fundació Catalana del Síndrome de Down, que han estat presents en tot el procés de conceptualització i desenvolupament de la plataforma. "Dinder Club no seria possible sense la participació de les entitats col·laboradores i dels usuaris, per això animem als professionals del sector i el col·lectiu a ajudar-nos a millorar: som un llibre en blanc amb la primera pàgina escrita, i volem escriure la resta junts", ha afirmat el CEO de l'aplicació, Max Roures, en la presentació de la plataforma.

Comparteix

També t'interessarà