Notable per l'atenció primària de la Regió Sanitària de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
26-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Notable per l'atenció primària de la Regió Sanitària de Lleida
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

El Servei Català de la Salut ha revelat els resultats més recents del Pla d'enquestes de percepció, experiència i satisfacció d'usuaris (PLAENSA) centrats en l'atenció primària durant el 2023. Segons l'estudi, els ciutadans de la plana de Lleida han puntuat la satisfacció global amb el servei amb un 8,06, una millora des de l'anterior enquesta del 2022, quan va ser del 7,89. Aquesta puntuació supera la mitjana catalana de 7,72 i només és superada per la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, amb un 8,15, la nota més alta de Catalunya.

Els aspectes millor valorats pels enquestats a Lleida inclouen el tracte del personal d'infermeria (95,4%), les explicacions comprensibles (95,4%), la neteja del CAP (95,3%) i la informació coherent (95,2%). Gairebé el 90% dels entrevistats afirmen que tornarien al mateix centre, comparat amb el 87,2% de l'any anterior.

Malgrat aquests bons resultats, Salut implementarà en els propers mesos una eina de programació per motius en tots els equips d'atenció primària per millorar l'organització del servei. Aquest programari, que s'ha testat com a pla pilot, permet adaptar les necessitats de consulta dels usuaris amb el perfil professional, la tipologia de visita i la demora adequada per proporcionar una atenció més resolutiva.

El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, ha expressat la satisfacció amb els resultats i ha destacat la importància de continuar treballant per millorar l'atenció i l'accessibilitat. L'atenció primària és un puntal del sistema sanitari i les iniciatives com el Pla de millora de l'accessibilitat han contribuït significativament a aquesta millora.

El PLAENSA, iniciat el 2001, avalua la qualitat dels serveis sanitaris públics a través de l'opinió dels usuaris, oferint informació valuosa per dissenyar estratègies de millora. La satisfacció dels usuaris és un element clau per avaluar l'eficàcia i l'acceptabilitat dels serveis sanitaris.

Comparteix

També t'interessarà