Nou programa de l’AECC Lleida per acompanyar el cuidador de pacients de càncer

ACN
02-03-2021
  • Nou programa de l’AECC Lleida per acompanyar el cuidador de pacients de càncer

L’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida posa en marxa el pròxim 16 de març Cuidem al cuidador, un programa online d’acompanyament integral per a cuidadors i/o familiar de pacients de càncer. L’objectiu és dotar el cuidador d’eines necessàries per cuidar de la persona malalta i d’un mateix, per tal de millorar la qualitat de vida de tots dos.

Des de l’Associació asseguren que “en la majoria de les ocasions, la família representa el principal suport per al pacient. En qualsevol fase de la malaltia l’acompanyant és important. Els familiars, amics i l’entorn de la persona malalta ha de fer front a una gran quantitat de decisions, emocions i canvis en la seva vida. Cuidar no és una tasca fàcil i, a vegades, els familiars encarregats de la cura i acompanyament poden experimentar cansament, estrès o esgotament. A més, mantenir uns hàbits de vida saludables, disposar d’informació i formació, mantenir la condició física i emocional adequada, facilitarà el procés de la malaltia”.


ENTREVISTA: "És necessari normalitzar i parlar amb naturalitat del càncer"

Foto Miquel de Santiago

‘Cuidem al cuidador’ oferirà informació sobre quines són les emocions més freqüents que pot experimentar el pacient al llarg del procés, suggereixes per afrontar situacions difícils i algunes pautes per cuidar no sols de la persona malalta sinó també d’un mateix i recursos i informació en l’àmbit social i també exercicis d’autocura, higiene postural, etc. des de la fisioteràpia. A més, en les darreres sessions, també es faran sessions d'acompanyament durant el procés de final de vida.

Aquest curs es realitzarà cada dimarts de 16.00h a 17.30h, des del 16 de març fins a l’1 de juny. Els interessats es poden inscriure al programa complet o per sessions i ho poden fer al telèfon 695557788, al correu alba.borras@aecc.es o al web www.aecc.es/ca.

Programa Cuidem al cuidador - AECC Lleida

L’AECC Lleida en dades

Durant el 2019, l’Associació ha atès a més de 2.100 persones entre malalts i familiars; ha organitzat més de 100 conferències de prevenció i d’hàbits saludables, on van participar gairebé unes 12.000 persones. Actualment, l’AECC Lleida té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris i 4.100 socis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta