Oberta la 3a convocatòria dels 'Premis Hera' a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
27-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Oberta la 3a convocatòria dels 'Premis Hera' a Lleida
    Peu de foto: 
    Fotografies d'arxiu de l'anterior Gala dels Premis Hera celebrada el passat mes de març a La Llotja de Lleida. Fotos: HERA.

Les dones que es dediquen professionalment a impulsar la visibilitat de l’osteoporosi i la menopausa tenen l’oportunitat de presentar les seves candidatures a la tercera edició dels ‘Premis Hera’ a partir de l’1 de desembre. Els premis impulsats per l’Associació Hera, l’única entitat catalana que treballa en pro de la causa, també reconeixeran una figura femenina destacada de la societat catalana amb el segon “Premi Hera Dona Emblemàtica”. L’any passat, aquest honor va recaure en Carme Ruscalleda, distingida pel seu caràcter pioner, essent l'única dona al món amb set estrelles Michelin.

La data límit per a presentar les candidatures és el 31 de gener de 2024, el 19 de febrer es faran públiques les guanyadores i el lliurament dels premis tindrà lloc el 21 de març, en una gala que se celebrarà al Restaurant Davall de la Llotja i que comptarà amb la presència d’autoritats polítiques, membres del jurat, la resta de nominades i sòcies de l’associació, entre d’altres. Durant el transcurs de la mateixa s’obsequiarà totes les premiades amb un guardó realitzat especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una escultura de l’artista argentí establert a Lleida Miquel Ángel González rèplica del logotip de l’associació HERA.

Els Premis Hera reconeixen 5 dones pel seu paper en la visualització de la menopausa i l'osteoporosi
Peu de foto: 
D'esquerra a dreta: Carme Ruscalleda, Noemí Vilaseca, Maria Antonia Roca, Montse Iserte, Marta Segura i Mireia Serra. Fotos: Hera.

El jurat del certamen està format per membres d’Hera, la Diputació de Lleida, la regidoria de Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Català de les Dones, el Col·legi de Metges de Lleida, el Col·legi d’Infermeres de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Lleida, BPW SPAIN (Federació d’Empresàries i Professionals), el Departament de Cultura de la Generalitat i el Col.legi de Periodistes de Lleida.

Per presentar-se als Premis HERA cal omplir el formulari d’inscripció disponible al lloc web de l’Associació (https://hera.cat/premis/presentacio/), on també es troben detallades les bases reguladores d’aquesta tercera edició. Les candidates han de formalitzar la seva inscripció seleccionant la categoria que millor s’adiu amb la seva contribució en la difusió de la problemàtica associada a l’osteoporosi, una malaltia que afecta especialment les dones a causa de la seva relació amb la menopausa. Aquesta convocatòria s'adreça a un ventall ampli de professionals, incloent-hi metgesses, infermeres, fisioterapeutes, artistes, periodistes i altres figures que contribueixen al coneixement d'aquestes patologies i milloren la qualitat de vida de les persones afectades. Les categories disponibles són quatre: cultura (literatura, teatre, pintura, cinema...), investigació i recerca, periodisme i comunicació, i emprenedoria.

Pròximes activitats previstes per l’associació

L'entitat ha organitzat una sèrie d'activitats en els pròxims mesos. La primera serà un taller a càrrec  per Mireia Grossmann, reconeguda fisioterapeuta i osteòpata amb una destacada tasca com a divulgadora del coneixement relacionat amb el sòl pelvià. Se celebrarà el 13 de desembre a les 18:00 h a la Sala Jaume Magre, ubicada al carrer Bisbe Torres, 2 de Lleida.

Aquesta iniciativa té com a objectiu oferir a les assistents eines pràctiques i coneixements essencials per a la promoció del benestar en aquesta àrea específica de la salut.

Comparteix

També t'interessarà