Onze voluntaris d'Open Arms per atendre els confinats al pavelló de Torres de Segre

REDACCIÓ
13-07-2020
  • Onze voluntaris d'Open Arms per atendre els confinats al pavelló de Torres de Segre
  • Onze voluntaris d'Open Arms per atendre els confinats al pavelló de Torres de Segre

El Consell Comarcal de Segrià ha tancat un acord de col·laboració amb l'ONG Open Arms per a l'assistència a persones treballadores en la recollida de la fruita i en situació de vulnerabilitat diagnosticades positives en COVID-19, asimptomàtiques o lleus, al pavelló habilitat per l'Ajuntament de Torres de Segre per a la seva atenció i confinament.

A partir d'aquest dilluns i fins al setembre, diversos equips de voluntaris i voluntàries d'Open Arms, amb formació sanitària, s'ocuparan de l'acollida, l'acompanyament i l'atenció a les persones confinades al pavelló, així com de fer tasques logístiques.

En principi, es compta amb una desena de professionals i un coordinador de l'ONG. L'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, en coordinació amb la Generalitat, es fa càrrec de la gestió dels serveis bàsics com l'alimentació, la neteja i el servei de bugaderia. A més, els equips d'educació social del Consell faran el seguiment de cada persona confinada.

El pavelló poliesportiu de Torres de Segre disposa de diversos espais separats que inclouen una zona de descans equipada amb 38 llits, un menjador i una àrea d’esbarjo. Les persones que s'hi allotgin per passar els dies d'aïllament poden utilitzar els serveis i les dutxes de l'equipament municipal. També s'hi ha instal·lat un aparell de climatització.

La Creu Roja de Lleida també ha col·laborat en la posada en marxa del nou espai i ha entregat mig centanar de kits bàsics d'higiene per a les persones que s'hi allotgin.

D'altra banda, properament s'incorporaran als equips de Serveis Socials del Consell 21 mediadors per a fer feines d'intervenció comunitària als municipis del Segrià: explicació de mesures preventives en diferents idiomes, vetllar pel seu seguiment, repartiment de material higiènic i sanitari, mediació en possibles conflictes, informar sobre accés a drets i serveis, etc.

Les contractacions es faran mitjançant un conveni del departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la Creu Roja. Diumenge el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i el vicepresident i cap de l'àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, amb l'alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, van ensenyar el pavelló de Torres de Segre al director d'Open Arms, Òscar Camps, i van tancar els detalls de la col·laboració amb l'ONG.

Des de l'inici de la pandèmia, Open Arms ha centrat la seva activitat en terra en l'emergència per lluitar contra la propagació del coronavirus en col·laboració amb diferents entitats en l'àmbit sanitari i administracions involucrades, aportant equips de persones voluntàries que han realitzat centenars d'assistències i més 20.000 tests a gent gran i col·lectius vulnerables durant els mesos de confinament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?