Oriol Arumí homenatja la literatura infantil i juvenil amb el seu nou mural

REDACCIÓ
03-12-2021
  • Oriol Arumí homenatja la literatura infantil i juvenil amb el seu nou mural
  • Oriol Arumí homenatja la literatura infantil i juvenil amb el seu nou mural

Alpicat ja gaudeix d’un nou mural als seus carrers després que l’artista i Talent Leidatà Oriol Arumí hagi acabat una creació que es pot veure en una de les façanes laterals de la Biblioteca Sant Bartomeu, una obra que està concebuda com un homenatge a la literatura infantil i juvenil. El mural fa 6,5 metres d’ample i 9 d’alt, i destaca per la varietat de colors i de figures, atès que s’hi poden trobar personatges com ara Harry Potter, Pinotxo, el Patufet, Pippi Calzaslargas, La rateta que escombrava l’escaleta, l’Aneguet lleig, El Petit Príncep, el drac de Sant Jordi, Els tres porquets i Peter Pan, per esmentar-ne alguns.

El mateix Arumí explica que, al principi, després que l’Ajuntament i la Biblioteca contactessin amb ell per dur a terme el projecte, va fer un seguit de propostes més figuratives, però que finalment es va decantat per l’opció escollida, més alegre, colorista i il·lustrativa, i que representa unes nens que troben un tresor i que, de tot el seu contingut, es queden amb els llibres. L’artista va intentar que el mural fos el més variat possible, per tal que s’hi sentissin identificats infants de totes les edats i adolescents.

En l’acte d’avui, Arumí ha estat acompanyat per l’alcalde Joan Gilart i la regidora Blanca Roure. Gilart s’ha mostrat molt satisfet pel resultat final, perquè “s’hi veuen reflectits molts llibres i molts personatges coneguts pels més petits, que són els destinataris d’aquesta creació”. A més, el mural resulta “molt adient per a l’indret on està ubicat, a la façana de la Biblioteca”, just en un indret que, amb la renovació del parc infantil que s’hi ha fet, ha deixat un racó molt alegre i ple de colors i de vida, i on ara els nens i nenes juguen a trobar el seu personatge favorit al mural.

Aquest és el segon projecte d’aquesta mena en el que Oriol Arumí treballa a Alpicat, donat que ja va ser l’autor d’un mural que va idear conjuntament amb alumnes de l'Institut. Aquella creació, que es va inaugurar al març del 2019 al carrer Sant Bartomeu, estava dedicada a Josep Escuer Gilart, conegut com el Pantonet, un padrí alpicatí molt estimat pel seu caràcter i tarannà i que al mural apareix amb una noia jove.

Comparteix

També t'interessarà