Persones sense llar eduquen gossos del Refugi dels Peluts de Lleida

REDACCIÓ
03-05-2021
  • Persones sense llar eduquen gossos del Refugi dels Peluts de Lleida

L’Àrea d’Inclusió de la Paeria, en col·laboració amb el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) i l’entitat Ilerkan, ha iniciat la tercera edició del projecte “Guau”. Es tracta d’una proposta d’intervenció assistida amb animals que s’adreça a persones usuàries de l’Àrea d’Inclusió perquè tinguin una implicació activa en l’educació dels gossos del Refugi dels Peluts i facilitar la seva adopció. El grup de persones interactua amb els animals i treballa aspectes com la responsabilitat, la confiança, les habilitats socials, la relació d’ajuda, etc. A través de la intervenció assistida amb animals, es pretén crear una aliança terapèutica que permet millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i dels gossos del CAAC.

Participen en el projecte “Guau” 10 persones en situació de sense llar que en les 10 sessions que faran fins al 16 de juny s'encarregaran d’educar i socialitzar gossos del Refugi dels Peluts. En la primera sessió els participants han treballat amb cinc cans i han posat nom a quatre dels gossos que encara no en tenien.

Per als gossos del Refugi, poder disposar d’un grup de persones que els eduquin en positiu té molt de valor i fa més fàcil que aquests animals puguin ser adoptats per una família.

El treball al Refugi dels Peluts afavoreix el desenvolupament d’iniciatives d’ajuda mútua, en què animals vulnerables són cuidats, educats i rehabilitats per persones que també es troben en situació de vulnerabilitat.

En el projecte hi participen dos educadors socials de l’Àrea d’Inclusió Social i la tècnica en IAA (intervencions assistides amb animals) de l’associació “Ilerkan” que facilita la interacció entre el gos i la persona i assegura el seu benestar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta