Segona edició del projecte inclusiu “Guau”, que participa en un congrés a Oviedo

REDACCIÓ
21-10-2019
  • Segona edició del projecte inclusiu “Guau”, que participa en un congrés a Oviedo
  • Segona edició del projecte inclusiu “Guau”, que participa en un congrés a Oviedo

L’Àrea d’Inclusió de la Paeria ha iniciat la segona edició del projecte “Guau” desprès de l’èxit aconseguit en l’experiència pilot el curs passat. 16 persones en situació de sense llar van participar en el projecte, que van contribuir a què s’adoptessin una trentena de gossos en el període que van assistir al taller. Enguany, la iniciativa ha començat amb 11 persones, tot i que s’hi aniran afegint més les pròximes setmanes. El grup de persones interactua amb els animals i treballa aspectes com la responsabilitat, la confiança, les habilitats socials, la relació d’ajuda, etc.

L’acció es desenvolupa amb persones que es troben en pisos d’inclusió o a l’alberg i es fomenten temes com el vincle, els hàbits, el compromís, els referents, etc. L’objectiu del seu treball és que els usuaris puguin aportar perquè els animals siguin adoptats, alhora que es produeix un espai per reflexionar sobre la seva situació personal. Els i les usuàries que hi van participar l’anterior edició i els que ho fan en aquesta han mostrat il·lusió i empatia per l’oportunitat que se’ls dona de tenir cura d’aquests animals.

La Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials porta a terme aquest projecte amb la col·laboració del CAAC i de l’entitat Ilerkan, que facilita la interacció entre el gos i la persona i assegura el seu benestar.

Presentació a Oviedo de “Guau”

L’Àrea d’Inclusió de la Paeria ha estat present a les VI Jornades d’Intervencions Assistides amb Animals (IAA) que s’ha fet aquest mes d’octubre a Oviedo. La tècnica municipal Alba Marquès, qui està al capdavant del projecte, va explicar l’experiència d’aquest projecte, que es va presentar l’any passat com a prova pilot i que enguany té continuïtat. Les jornades són un punt de trobada per a professionals de les IAA i amb ponències i taules rodones es comparteixen experiències per aprendre i debatre entorn a aquest àmbit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?