El projecte 'Guau' afavoreix el benestar emocional de persones en situació de sense llar

REDACCIÓ
Publicat: 
17-02-2022
Actualitzat: 17-02-2022 10:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El projecte 'Guau' afavoreix el benestar emocional de persones en situació de sense llar
  • El projecte 'Guau' afavoreix el benestar emocional de persones en situació de sense llar
  • El projecte 'Guau' afavoreix el benestar emocional de persones en situació de sense llar
  • El projecte 'Guau' afavoreix el benestar emocional de persones en situació de sense llar

El projecte Guau finalitza la seva quarta edició amb la participació de deu persones en situació de sense llar que, mitjançant aquest programa, milloren el seu benestar emocional i social. El projecte actua a través d’una intervenció assistida amb animals de companyia per tal de generar vincles i treballar amb les persones en situació de sense llar. Alhora, els animals esdevenen facilitadors per incidir en l’àmbit educatiu, l’adquisició d’habilitats socials, la responsabilitat, l’autoestima, etc. Alhora, s’eduquen els gossos i es facilita que puguin ser adoptats.

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha compartit amb els i les usuàries del projecte la darrera sessió d’enguany. Sall ha destacat la relació que s’estableix entre la persona participant i l’animal, perquè, d’una banda, eduquen els gossos perquè puguin ser acollits per una família, i de l’altra, es millora el seu estat emocional. La regidora ha valorat el treball que fa l’àrea d’inclusió, innovant amb intervencions assistides, que en aquest cas, s’executen amb teràpies amb animals. En aquest sentit, ha agraït la coordinació i la col·laboració establerta amb el Refugi dels Peluts i l’entitat Ilerkan, que aporten la seva professionalitat i proporcionen els seus recursos i coneixements, vetllant pel benestar animal, per completar el projecte. També ha assenyalat el grau de satisfacció de les persones usuàries que participen en el programa, algunes de les quals han assistit al ‘Guau’ en més d’una edició.

La tècnica d’Ilerkan, Maylos Rodrigo, ha explicat quines tècniques utilitzen per a l’ensinistrament dels animals, perquè rebin les indicacions en positiu i puguin interactuar amb els usuaris/es.

En la quarta edició, una desena de persones han participat en el ‘Guau’. Des que es va posar en marxa, el 2018, hi han pres part trenta-vuit persones diferents, havent-hi algunes que han repetit l’experiència. Són usuaris i usuàries dels diferents serveis de l’àrea d’inclusió (alberg municipal, de pisos del projecte Housing First, del 360, etc.).

Un cop per setmana, es visita el Refugi dels Peluts. Les educadores socials, els responsables del Refugi i les tècniques d’Ilerkan determinen rutines de treball perquè la persona i el gos puguin interactuar i assegurar el seu benestar mutu. El que es pretén és que la persona en situació de vulnerabilitat pugui recuperar la confiança responsabilitzant-se de l’animal i de tenir-ne cura. D’aquesta manera, es crea la figura de referent perquè l’animal rebi instruccions d’hàbits i normes de comportament i s’estableixi una unió, que contribueix a fer que el gos sigui adoptat.   

Comparteix

També t'interessarà