Pobles de Lleida retiren dels seus plans urbanístics grans projectes residencials

x. santesmasses / r. ramrez
13-05-2016
  • Pobles de Lleida retiren dels seus plans urbanístics grans projectes residencials

El municipi de Talavera ha retirat de la planificació urbanística 144 habitatges previstos en aquesta localitat de la Segarra i els nuclis agregats de Pallerols i Civit. Aquesta reducció va rebre ahir el vistiplau de la comissió d’Urbanisme de Lleida. El director general, Agustí Serra, va elogiar aquesta iniciativa, que va qualificar com una “filosofia clau” per al futur dels micropobles. Des que la crisi va posar un final abrupte el 2009 a anys de fort creixement urbanístic, diferents ajuntaments lleidatans han revisat a la baixa el seu plans urbanístics. Eliminen grans projectes que ara consideren inviables i massa onerosos per als propietaris del sòl.

En aquest sentit, Urbanisme va aprovar a l’abril reduir el sòl industrial previst a Rosselló. El consistori ho va proposar a petició de propietaris dels terrenys, després d’anys en què cada vegada eren menys els qui pagaven contribucions per executar el polígon. La Pobla va reduir fa més d’un any la provisió de sòl residencial per destinar-lo a activitats econòmiques. La comissió de Lleida, per la seua part, ha frenat en els últims anys plans com els d’Alfarràs i Torrelameu al considerar que plantejaven creixements excessius. Malgrat aquesta tendència, persisteixen encara tràmits per a alguns grans projectes, com els de Baqueira a Aran i el Sobirà.

Urbanisme torna el pla per restringir clubs de cànnabis a la Paeria

La comissió provincial d’Urbanisme va tornar a la Paeria de Lleida, sense avaluar-ne el contingut, el pla especial urbanístic per restringir els clubs i les associacions de consumidors de cànnabis. El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, va qualificar de “possible error dels tècnics” que els hagin enviat un projecte la competència del qual, va dir, és del consistori i ha de regular mitjançant ordenances municipals.

Per a Serra, això només tindria “algun sentit” en el cas que es volgués establir en el planejament urbanístic municipal unes distàncies determinades per a aquest tipus d’establiments. El segon tinent d’alcalde de la Paeria, Fèlix Larrosa, va carregar contra la resolució i va afirmar que el pla especial per regular activitats s’ajusta tant a la llei d’Urbanisme com al Pla General de Lleida i va denunciar la “deslleialtat institucional” d’Urbanisme. “Ja està bé, és la segona vegada que passa”, va assenyalar amb referència a l’informe negatiu sobre el pla de Torre Salses. Va dir que ni ara ni llavors Urbanisme no es va posar en contacte abans amb la Paeria per plantejar objeccions, que en els dos casos es pronuncia sobre temes que no són de la seua competència i va anunciar que recorreran. El grup de Crida per Lleida-CUP va expressar la seua satisfacció davant de la resolució d’Urbanisme i va indicar que comparteix el criteri de la comissió de regular els clubs de cànnabis mitjançant ordenances.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?