Polèmica entre les Borges i la conselleria d'Agricultura per la inauguració de la Fira de l'Oli

REDACCIÓ
17-01-2019
  • Polèmica entre les Borges i la conselleria d'Agricultura per la inauguració de la Fira de l'Oli

Esbronc entre l’ajuntament de les Borges i la conselleria d’Agricultura per la inauguració i clausura de la Fira de l’Oli. El consistori va convidar el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè inaugurés demà el certamen, encara que aquest va declinar l’oferta perquè es troba a Califòrnia i visitarà les Borges dissabte.

Fonts de l’entorn de la consellera Teresa Jordà (ERC) van assegurar ahir que, després de la renúncia de Torra i de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, era “lògic” que la fira la inaugurés la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, “que tenia disponibilitat”. Finalment l’acte anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló (PDeCAT). L’alcalde de les Borges, Enric Mir (PDeCAT), va assegurar que van convidar Jordà a la fira i tenien “constància que vindria”. Fonts d’Agricultura van apuntar que Jordà va trucar ahir a Mir per traslladar-li el seu malestar i anunciar-li que no hi assistirà. Mir va confirmar aquest extrem i va apuntar que Jordà va explicar que té l’agenda plena.

Algunes fonts consultades van atribuir el desacord entre ajuntament i conselleria a un enfrontament entre PDeCAT i ERC. A la comarca, aquestes dos formacions ja han xocat, per exemple, a compte de l’N-240. En edicions anteriors i des de fa setze anys, les inauguracions han anat a càrrec del llavors conseller en cap Artur Mas; secretari general del conseller Antoni Siurana, Josep Pau; director general de Producció, Salvador Puig; consellers d’Agricultura Antoni Siurana i Joaquim Llena; conseller d’Innovació, Josep Huguet; consellera de Salut, Marina Geli; president Artur Mas; president de la Diputació, Joan Reñé; conseller d’Empresa, Felip Puig; consellera d’Agricultura, Meritxell Serret; presidenta del Parlament, Carme Forcadell i la periodista Pilar Rahola (durant el 155).

 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?