Precinten la seu d'Educació a Lleida contra la reobertura d'escoles

REDACCIÓ
01-06-2020
  • Precinten i tanquen l'edifici d'Eduació a Lleida contra la reobertura d'escoles
  • Precinten i tanquen l'edifici d'Eduació a Lleida contra la reobertura d'escoles
  • Precinten i tanquen l'edifici d'Eduació a Lleida contra la reobertura d'escoles

Aquest dilluns 1 de juny, data assenyalada com el dia de la reobertura dels centres educatius de la regió sanitària del Pirineu i l’Aran, s’ha convertit en el dia que la CGT denuncia la gestió del Departament d’Educació a Lleida. El sindicat anarcosindicalista, en forma de performance simbòlica, ha precintat el Departament d’Educació, responsabilitzant-los per la seva "nefasta gestió" amb el pla de reobertura. Consideren que aquest pla és "imprudent i precipitat", tal i com ja havien reivindica en altres accions arreu de Catalunya. 

Les crítiques segueixen encaminades cap al posicionament que ha fet el Departament, el qual "no ha plantejat un diàleg en la recerca de possibles solucions amb la Comunitat Educativa (professorat i famílies), en passar tota la responsabilitat als equips directius i sobretot en reobrir els centres sense garantir de manera clara les condicions de seguretat, de salut i educatives de l’alumnat, i dels treballadors i treballadores dels centres educatius". A més, des de la CGT recorden que, malgrat no haver-hi desobediència per part d’escoles i instituts, "tota la gestió i les maneres han creat indignació en els equips directius i el col·lectiu docent" vers el Departament. Sentencien que aquesta "serà una ferida oberta per a aquest final de curs, quan encara no estava tancada la provocada pel decret de convertir en avaluable el tercer trimestre".

D’altra banda, sospiten de les declaracions dels últims dies i la campanya comunicativa engegada per Educació. "Els missatges han virat radicalment cap a una espècie de 'calma tensa', quan anteriorment eren discursos alarmants". Entenen que es tracta de tranquil·litzar la població "afirmant que els infants no són vectors de contagi, que les escoles seran segures, que les ràtios no caldrà reduir-les, que no serà necessari buscar tants espais, que no caldrà doblar plantilles". Sense entrar a jutjar les qüestions sanitàries, l'entitat es qüestiona les decisions "que canvien d’un dia per l’altre". En aquests sentit, "sembla que estiguin preses per altres pressions que se’ns escapen, i que darrera hi ha més criteris econòmics que pedagògics o sanitaris".

El sindicat avisa que exigiran "la dimissió del Conseller d’Educació i del seu equip", així com depurar "responsabilitats legals si aquesta mala gestió porta conseqüències". Seguiran les mobilitzacions i plantejaran una vaga indefinida, diuen, "fins que la seguretat sanitària i l’educació siguin les prioritats".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta