Professionals de l'Arnau aplaudeixen el nou edifici però volen més personal

M. MARQUÈS
10-02-2021
  • Professionals de l'Arnau aplaudeixen el nou edifici però volen més personal

Quan falta una setmana per a la posada en marxa del nou edifici al costat de l’hospital Arnau de Vilanova, representants dels treballadors celebren que pal·liarà la falta d’espai, ja que l’hospital “s’ha quedat petit”. Segons van explicar la presidenta i el secretari de la junta de personal, Melba Concha i José Ángel Montañés, “permetrà que algunes consultes externes deixin d’estar amuntegades”, així com dotar de més espai el laboratori, el servei de Radiologia o per a l’hospital de dia.

“Servirà per resituar recursos, però no per habilitar-hi nous espais, ja que no es contractarà personal i suposaria un problema”, van coincidir. En aquest sentit, van afirmar que no seria bona idea destinar el nou equipament per atendre hospitalitzats amb Covid. “Esperem que no, perquè significarà que empitjorarà més la pressió actual i en cas de necessitat, es podria destinar per a ingressats lleus sense coronavirus”, va assenyalar Montañés, i per la seua part Concha va assegurar que “la falta de personal no és una novetat, ja que els hospitals de Lleida sempre han tingut aquesta carència” i va demanar que el nou edifici estigui “ben dotat de material i de treballadors”.

Ha costat 13 milions, tres mesos per construir-lo i es començarà a utilitzar a partir de dilluns vinent

La previsió és que entri en funcionament a partir de dilluns i, segons fonts de l’ICS, comptarà amb una unitat per fer proves PCR i una altra per vacunar contra la Covid-19 els sanitaris. En funció de les necessitats, van explicar que comptarà amb una unitat d’hospitalització per a Covid, urgències per a patologies respiratòries per fer PCR i ecografies per a pneumònies. El CastSalut ha invertit tretze milions d’euros en aquest equipament, que s’ha construït en tres mesos.

Comparteix

També t'interessarà