Professionals sanitaris del Pirineu promouen els hàbits de vida saludables a les escoles

REDACCIÓ
Publicat: 
27-09-2022
Actualitzat: 27-09-2022 10:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Professionals sanitaris del Pirineu promouen els hàbits de vida saludables a les escoles
    Peu de foto: 
    Departament de Salut

Una quinzena d’infermeres i infermers de l’atenció primària del Pirineu s’han format als CAP de la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell per engegar aquest octubre el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a vuit escoles de la Regió Sanitària. Es tracta d’un programa impulsat per l’Institut Català de la Salut (ICS), que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient. 

“L’objectiu del programa és donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut i per al medi ambient, i ho fem a través de material lúdic i pel·lícules”, expliquen Antònia Parra i Núria Gardeñes, infermeres i docents del programa INFADIMED. Aquesta formació començarà en forma de pla pilot a partir de l’octubre, dos cops per trimestre, a un total de vuit escoles de la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort. Concretament, aquest curs la formació anirà dirigida a alumnes de P3, P4 i P5 i el curs que ve s’ampliarà als alumnes de primer de Primària. 

“L’obesitat infantil és el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI”, afegeixen. Per fer-hi front, el programa INFADIMED educa els infants perquè adquireixin hàbits de vida saludables i alimentació equilibrada.

El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevalença del sobrepès infantil.

Comparteix

També t'interessarà