Prop de 300 alumnes de 9 escoles de Lleida participen en la campanya 'Ull a les Aules'

REDACCIÓ
Publicat: 
09-06-2023
Actualitzat: 09-06-2023 13:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Prop de 300 alumnes de 9 escoles de Lleida participen en la campanya 'Ull a les Aules'
    Peu de foto: 
    FFS

L'Escola Joan XXII de Lleida ha estat aquest divendres al matí l’escenari de la cloenda de la campanya de sensibilització ‘Ull a les Aules’ d’aquest curs 2022/2023. La Fundació Ferrerula Sanfeliu (FFS) amb la col·laboració de la Clínica ILO ha realitzat un total de 14 xerrades a 9 centres educatius de la ciutat de Lleida, alguns d’ells d’alta complexitat com l’Escola Santa Maria de Gardeny, l’Escola Balàfia o la mateixa Escola Joan XXII, on també s’hi ha fet un cribratge per detectar possibles patologies oculars entre els seus alumnes com, entre altres, casos d'ull gandul o estrabisme i defectes refractius com la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme.

L'objectiu d’aquest era detectar a temps aquestes possibles patologies entre alguns infants que el centre ja sospitava que podien tenir algun problema visual. Les revisions periòdiques a la infància són molt importants, ja que no detectar a temps algunes patologies poden dificultar l'aprenentatge i el desenvolupament dels infants en edat escolar. Al cribratge, a càrrec de Salvador Vidal, òptic-optometrista d’ILO, hi han participat alumnes d’entre 3 i 8 anys.
 

Fundació Ferrerula Sanfeliu (FFS)

Uns 300 alumnes han participat al llarg del curs als tallers del programa ‘Ull a les Aules’ que tenen com a objectiu promoure la prevenció i la detecció precoç per una bona salut visual entre els infants. Durant la sessió, a través de jocs i preguntes, els nens i nenes prenen consciència de la importància del sentit de la vista en la vida quotidiana i aprenen a tenir-ne cura. També aprenen el funcionament de l'ull humà i la importància d'una bona higiene visual i quines indicacions han de seguir. En aquestes xerrades de salut ocular a les escoles parlem d’un tema rellevant i sensible com és el respecte cap als companys i companyes que porten ulleres o un pegat a l’ull. La diferència física pot generar curiositat i preguntes als més petits, però és important inculcar el valor de la inclusió i l’acceptació des de ben petits. Per fer-ho, utilitzem dinàmiques divertides i enriquidores que fomenten l’empatia. Aquests tallers es converteixen en espais en què els infants aprenen a valorar i acceptar les diferències dels altres. La campanya ‘Ull a les Aules’ ha finalitzat el curs escolar aquest divendres i es preveu que tingui continuïtat a partir del mes de setembre.
 
Els tallers de la FFS i la Clínica ILO formen part del projecte ‘L’Aventura de la Vida’, promogut per la Paeria. El projecte es basa en la promoció de la salut i desenvolupament d’habilitats per a la vida amb la implicació de tota la comunitat educativa: pares, mares, alumnat i mestres. Disposa d’un material educatiu pels infants (àlbum de cromos), una guia didàctica per al professorat i una altra per a les famílies, així com altres propostes complementàries. El programa està adreçat a infants de 8 a 11 anys (de 3r a 6è d’educació primària).

Comparteix

També t'interessarà