Què és i per a què serveix la pilota gàstrica?

LLEIDACOM
Publicat: 
09-04-2018
Actualitzat: 06-08-2018 12:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Què és i per a què serveix la pilota gàstrica?

La pilota gàstrica és una eina que ajuda al pacient a aprendre a menjar i alhora satisfer les ganes de menjar, aconseguint reduir el seu pes.

La pilota s'introdueix a l'estómac mitjançant una endoscòpia, i un cop col·locada s'omple d'aire i provoca una disminució de la gana entre el 25 i el 30%. Per cert, aquesta pilota pot portar-se entre 6 mesos o 1 any, depenent del pacient. Aquest tractament es recomana en persones que pateixen obesitat mòrbida, són obesos o tenen sobrepès. Tot i això, no tothom és apte per aquest tipus de tractament. A Clíniques Dorsia ens guiem en l'Índex de Massa Corporal. 

Molt important! S'ha de tenir molt en compte que la pilota gàstrica no és un mètode miraculós, simplement és una eina que només ajudarà si el pacient posa de la seva part, és a dir, el treball interdisciplinari, les conductes del pacient i el suport psicològic són factors molt importants al llarg del procés d'aquest tractament. Un procés on el pacient aprèn a menjar i, per tant, redueix el seu pes. 

 

DR. ROBERTO RAMÍREZ
Metge estètic de Clínica Dorsia Lleida

 

Comparteix

També t'interessarà