Raimat Arts Festival reivindica l'ús racional de l'aigua amb música i gastronomia

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
10-07-2023
Actualitzat: 10-07-2023 16:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Raimat Arts Festival reivindica l'ús racional de l'aigua amb música i gastronomia
    Peu de foto: 
    Foto Oriol Bosch (ACN)

La segona edició del certamen vol recaptar fons per impulsar projectes de regeneració d'aigua


La segona edició del Raimat Arts Festival (RAF), que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre a Lleida i Raimat, destinarà els beneficis obtinguts a projectes que millorin la gestió de l'aigua, per així contribuir a pal·liar la crisi hídrica que pateix el sector agroalimentari de Ponent. Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, Elena de Carandini, en la presentació del programa del Festival al Castell de Raymat. El certamen fusiona música clàssica amb artistes de renom internacional, art, gastronomia i vi en una trobada amb l'objectiu d'impulsar projectes amb el triple impacte social, econòmic i ambiental per millorar el territori.

Art, música i gastronomia de Lleida al Raimat Arts Festival
Peu de foto: 
Mario Gascón / Ajuntament de Lleida

Elena de Carandini ha destacat que un dels principals objectius del festival és atreure persones de fora de Lleida perquè visitin els diferents atractius patrimonials i naturals de les comarques de Ponent. En aquest sentit, volen oferir "propostes" per poder fer a Lleida durant el mes d'octubre. El festival de l'any passat va atreure visitants dels EUA gràcies a l'agermanament amb el Festival Napa Valley, que se celebra cada estiu des de 2006 a Califòrnia i s'ha convertit en soci estratègic de l'esdeveniment organitzat per la Fundació Comunitària Raimat Lleida.

Aquest 2023, el Raimat Arts Festival s'ha agermanat amb La Rioja Festival, projecte a benefici de l'Associació El Llegat de la Música sense Fronteres i que dona sostenibilitat a un projecte educatiu-musical a la regió.

En relació a la voluntat de treballar sobre la temàtica de l'aigua, l'objectiu és que el festival sigui "water positive" i no sigui perjudicial pel medi ambient, ha explicat de Carandini que també ha afegit que ja estan treballant amb entitats i empreses per impulsar projectes de regeneració de l'aigua i compensar la petjada hídrica.

Comparteix

També t'interessarà