⏯️ Retiren la carpa del SEM de l'Arnau de Vilanova per instal·lar-hi 4 mòduls prefabricats

ACN
31-08-2020
  • Retiren la carpa del SEM de l'Arnau de Vilanova per instal·lar-hi 4 mòduls prefabricats
  • Pla mitjà on es poden veure tècnics del SEM empaquetant la carpa que s'havia muntat al costat de l'Arnau de Vilanova per donar suport a les Urgències davant la covid-19
  • Pla mitjà on es poden veure tècnics del SEM emportant-se la carpa que s'havia muntat al costat de l'Arnau de Vilanova per donar suport a les Urgències davant la covid-19
  • Pla obert on es pot veure l'espai que havien ocupat les carpes del SEM al costat de l'Arnau de Vilanova sota una carpa de la Diputació de Lleida, buit, el 31 d'agost de 2020

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desmuntat aquest dilluns la carpa que tenia instal·lada a l'exterior de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova des de principis de juliol i que ha fet la funció de sala d'espera d'Urgències quan les condicions de la pandèmia per la covid-19 així ho han requerit. Quan s'hagi retirat la carpa de la Diputació que Lleida que ha servit per protegir la instal·lació del SEM de la calor, està previst instal·lar quatre mòduls prefabricats que serviran de sala d'espera i zona d'atenció administrativa del gestor Covid d'Urgències. El sotscap territorial del SEM a Ponent i el Pirineu, José Ramon Ropero, ha dit que les àrees sanitàries es desmunten perquè "ja han complert la seva funció". 
Ropero ha assenyalat que les carpes han fet de sala d'espera quan hi ha hagut "pics d'atenció" per no col·lapsar les Urgències amb familiars i possibles casos de covid-19. Malgrat això, Ropero ha dit que inicialment, s'havien pensat com a un espai per a possibles positius de coronavirus, però finalment no ha tingut aquesta funció i les carpes es desmunten dos mesos després d'instal·lar-se, a principis de juliol, quan van començar els rebrots a la Regió Sanitària de Lleida. 

Ropero no ha precisat el volum de persones que han passat per les carpes, tot i que hauran estat centenars. Així mateix, no han estat obertes les 24 hores del dia, sinó que han funcionat en base a la demanda que s'ha fet des del servei d'Urgències. 

El responsable d'Infraestructures de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Josep Marin, ha afegit que dimarts es desmuntarà la carpa de la Diputació de Lleida que es va col·locar al damunt de la instal·lació de SEM per protegir-la del sol i les altes temperatures de l'estiu a Ponent. Una vegada la zona quedi lliure, s'hi instal·laran quatre mòduls prefabricats que actuaran igualment com a ampliació de la sala d'espera d'Urgències per a la gent sortint que s'ha fet les proves i han de visitar l'oficina del gestor Covid. Segons Marin, aquesta modificació permetrà alliberar espai de pas per a les ambulàncies que es dirigeixen a Urgències. 

Aquesta nova instal·lació preveu estar enllestida a finals de setmana i es mantindrà mentre la situació de la pandèmia ho requereixi, amb l'objectiu de continuar reforçant l'espai d'Urgències per donar la millor atenció a la ciutadania.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta